Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Inter Miami - New York Red Bull
arenasport2
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Budućnost VOLI, G3
arenasport3
Na programu od 00:30
Porto - Estoril
arenasport4
Na programu od 01:00
Conegliano - Vakifbank
arenasport5
Na programu od 00:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 00:00
arenasport6
Na programu od 00:00
Inter - Shakhtar
arenasport7
Na programu od 00:00
Lyon - Porto
arenasport8
Na programu od 00:00
Philadelphia - Milwaukee
arenapremium1
Na programu od 01:00
Boston - Miami, G3
arenapremium2
Na programu od 23:00
Crvena Zvezda - Voždovac
arenapremium3
Na programu od 00:00
Sassuolo - Milan
Otvori pretragu
Armin Sinančević
Ostali sportovi
13.05.2022. • 14:33

SINANČEVIĆ SPREMAN ZA POVRATAK: Osećam da zlatna vremena tek dolaze

Armin Sinančević
(MN PRESS)
Visoke ambicije srpskog atletičara

Državni rekorder u bacanju kugle Armin Sinančević istakao je da mu je žao što nije mogao da učestvuje na Svetskom prevenstvu u Beogradu.

"Početkom pripremnog perioda u decembru 2021. godine povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi", rekao je Sinančević za Srpski atletski savez i dodao:

"Pored problema sa laktom, krajem januara sam imao i težak oblik kovida 19 i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram taj period, a svi znamo koliko tereta i stresova prave sami treninzi jednog bacaca, tako da je donešena odluka da ne nastupim".

Atletičar je objasnio kako izgleda jedan njegov "radni dan".

"Ispunjen je isključivo sportom, jer sam maksimalno posvećen radu na sebi da mi mogao da se borim sa najboljima na svetu, što je u mojoj disciplini jedna od najtežih stvari", rekao je.

Srpski bacač kugle obelodanio je koliko je njegov sport zahtevan.

"Baš kao što sam i rekao, zahtevno je toliko da drugi život osim sporta skoro da nemate. Moje ambicije su velike i ja želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora".

Pored sedmog mesta na Olimpijskim igarama u Tokiju, Sinančević je otkrio koji su mu najdraži rezultati.

"Finalista Evropskog prvenstva u Torinu gde sam završio kao šestoplasirani, Finalista Dijamantske lige gde sam u Cirihu završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam spomenuo, ljudi koji vole atletiku i koji vole prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu oni prate i navijaju za mene. Sa mojih 25 godina sam uspeo dosta u našoj, Balkanskoj, Evropskoj i naravno Svetskoj atletici. Osećam da zlatna vremena tek dolaze", zaključio je Sinančević, državni rekorder u bacanju kugle rezultatom 21 metar i 88 centimetara.

Sinančević je počeo sezonu 1. maja na mitingu u Baru, gde je bacio kuglu 21,04 metra. Naredno takmičenje ga očekuje na mitingu Dijamantske lige 9. juna u Rimu.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci