Najave i događaji

(FOTO) Arena sport na licu mesta: Otvoren Mini atletski miting u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 15:06
Dvorana Ranko Žeravica Filip Kovačević
Dvorana Ranko Žeravica

Pod pokroviteljstvom Arena Channels Group, gradska opština Novi Beograd i Predškolska ustanova "11. april", organizovala je 13. Mini atetski miting novobeogradskih predškolaca u Hali spotova "Ranko Žeravica".

Na tradicionalnom atletskom mitingu kojim se među najmlađim Novobeograđanima promovišu ljubav prema sportu, timski duh i ferplej, učestovaće deca iz 35 vrtića, odnosno 420 predškolaca.

"Hala sportova je puna i to je ono što puni srce svima nama i onima koji su pokrovitelji opštine Novi Beograd ili Arene sport koja je naš partner, kao i predškolske ustanove "11. april" i atletski klub "Novi Beograd". Zaista je sve super, organizacija funkcioniše. Igre su već počele, ima mnogo učesnika i cela predškolska ustanova je na nogama. Mislim da će se svi danas dobro zabaviti i da će ostvariti dobre rezultate. Deca su nestrpljiva i uzbuđena, roditelji su srećni... Mislim da na ovaj način postižemo mnogo u afirmaciji sporta među decom. Ovo su predškolci, dakle uskoro kreću u školu što znači da ćemo tu moći i da ih dočekamo na nekom od narednih atletskih mitinga koje organizujemo i za osnovne škole na Novom Beogradu", izjavio je predsednik opštine Novi Beograd, Bojan Bovan.

Manifestaciji u hali "Ranko Žeravica" je prisustvovao i direktor  Arena Channels Group.

"Ovo je praznik i sporta i nečega što je mnogo vredno. Jedan od naših prioriteta je da popularizujemo sport među našim najmlađima. Videli ste koliko je mališana bilo, sa kojim žarom su se oni borili i kolikoje ovo jedna predivna slika gde su učestvovale sve predšolske ustanove Novog Beograda i pokazali smo koliko je ovaj sport zastupljen među našim najmlađima. Pogotovo u ovo vreme kada su deca izložena telefonima i asocijalizaciji, mnogo je bitno da zadržimo njihov afinitet prema sportu kako bi se sutra njime i bavili, samim tim bili zdraviji i sposobniji za život", rekao je Žugić i dodao

"Veliki broj manifestijica se održava, dodeljuju se lopte, pomažemo u izgradnji terena, delimo opremu za atletiku, za šah i tako dalje i tako dalje. Ta akcija je otvorena, u toj akciji sve više prijatelja imamo, odnosno ljudi koji se akciji priključuju preko institucija do poejdinaca i kompanija".

Uz sagalsnost roditelja i vaspitača, ekipe će se takmičiti u tri štafetne discipline; mini sprint i prepone, zbirni skok udalj i mini kros. Ekipu vrtića činiće 12 takmičara – pet dečaka, pet devojčica i dva rezervna člana ekipe.

Mini atletski miting predškolaca je prvo veliko takmičenje u sportu najmlađih i organizuje se uz podršku „Arena sport TV“, Atletskog kluba „Novi Beograd“ i JP „Sportski centar Novi Beograd“.

Najbolje ekipe osvajaju pehare i medalje, a svi učesnici dobijaju majice.

U revijalnom delu nastupiće hor i folklorne sekcije PU „11 april“, a za gledaoce, pre svega rođake i prijatelje učesnika spektala za najmlađe Novobeograđane, ulaz je besplatan.

U hali "Ranko Žeravica" prisutna je bila i Aleksandra Crvendakićm, košarkaška reprezentativka Srbije. Ona je u nacionalnom dresu osvojila bronzu na Olimpijskim igrama i zlatnu medalju na Evropskom prvestvu 2021. godine.

"Moram da kažem da mi je velika čast i zadovoljstvo što sam ovde. Mislim da je najlepše kad ste okruženi decom. Pogotovo jer znam da u tim nekim godinama krećemo da se bavimo sportom i koliko je važno da roditelji podrže decu u sportu. Nebitno da li je profesionalni sport ili rekreativni, ali sport pruža neko sigurno mesto i važno je da se deca igraju. Meni je sport mnogo toga lepog doneo i sigurna sam da će i deci koja sada kreću da se bave njim", izjavila je Crvendakić.