Najave i događaji

Direktor ACG na otvaranju šahovskog turnira na Novom Beogradu: Želimo da stimulišemo decu da se bave sportom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 21:50
Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport na današnjem događaju TV Arena sport
Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport na današnjem događaju

Još jedan veliki događaj, a reč je o šahovskom turniru u organizaciji Arena Channels Group, za dobrobit dece u Srbiji, održan je u OŠ "Ivan Gundulić" na Novom Beogradu. 

Direktor kompanije ACG, Nebojša Žugić bio je prisutan na turniru, gde je podelio Arenine paketiće deci, a njemu su se pridružili i  predstavnici GO Novi Beograd i GO Zemun.

"Ovo je šahovski turnir na kojem učestvuje 12 osnovnih škola iz Zemuna i 18 sa Novog Beograda. Ujedno ovo je još jedna prilika da omasovimo bavljenje sportom, u ovom slučaju šahom kod najmlađih. To i jeste cilj naše televizije u okviru promotivne kampanje "Moje pravo da biram sport", gde mi upravo stimulišemo decu da se bave sportom i da se vrate na borilišta, igrališta, bazene, terene, sale, jer je to jako bitno za razvoj nacije, da bi ta nacija sutra bila zdrava. Jako je bitno da se deca bave sportom, jer je to nešto što oplemenjuje, nešto što tu decu priprema za život i uči kako da pobeđuju i da se ne uzdižu previše u pobedi, jer sutra je ponovo neka nova borba, gde vam niko ne garantuje da ćete ponovo pobediti. Ono što je jako bitno uči ih i kako da podnesu poraz, odnosno kako da ustanu i nastave dalje kada izgube, a naša dužnost kao sportske televizije jeste da decu stimulišemo i vratimo sportu", rekao je Nebojša Žugić.

TV Arena sport

Nebojša Žugić deli paketiće na šahovskom turniru

TV Arena sport ima u planu još jedan novi projekat, a deca su naravno u prvom planu. Od uspešne televizije na čijem je čelu čovek koji izuzetno dobro razume potrebe društva, takav projekat nije iznenađenje.

"U pripremi je nešto novo, razgovarali smo na bordu Telekom grupe, kao našeg lidera u telekomanikacijama u regionu i nas kao medijskog lidera . Ono što je neophodno ovom društvu sada jeste da pokrenemo jedan kanal koji će pre svega biti edukativnog karaktera i stimulisati prave vrednosti među decom. Primetili smo na tržištu kroz razna istraživanja da je takav jedan kanal nophodan. Radićemo u narednom periodu na tome, a taj kanal će se najverovatnije zvati Arenica. Prevashodno tu će biti sadržaj koji će biti namenjen deci školskog uzrasta, ali i roditeljima. Pre svega kroz raznu vrstu saveta, kako bi i roditelji uvideli značaj da se deca bave sportom".

Danas deca više vremena provode uz telefon, nego na terenima, halama, bazenima, a cilj TV Arena sport je upravo da mališane vrati sportu. 

"Lako je dati detetu telefon u ruke, na taj način mu preokupirate pažnju, ali koje su posledice svega toga? Takođe ćemo i o tome razgovarati i upozoravati. Cilj je da deca ne budu stalno na telefonu, jer se na taj način asocijalizuju, mogu da imaju kasnije problem u razvoju, sa kičmom, ravnim tabanima i razvojem vijuga. Fokus dece je na stravično, stravično niskom nivou, najnižem u istoriju čovečanstava, upravo zbog mobilnog telefona, igrica i ostalih stvari. Šah je prilika da se takve stvari isprave. Ukoliko se deca bave šahom, na taj način će i razvijati svoje 'vijugice' i sutra znati pravilo da ih koriste. Sa druge strane, koliko je sport važan, o tome je i izlišno govoriti

 

Počela je i Arenina Liga šampiona, koja je za kratko vreme postala izuzetno popularna među decom, ali i roditeljima. 

"Nisam imao prilike lično da dođem na stadion Bežanije, ali sam na TV Areni pogledao utakmice i otvaranje Arenine Lige šampiona. To je projekat na koji smo takođe ponosni i čiji je efekat mnogo veći nego što smo u prvom trenutku mogli da zamislimo. Stižu mi svakodnevno pozitivni komentari, s obzirom da živim na Novom Beogradu, gde je i sedište naše firme, a i Novobeograđanin sam od rođenja, imam i mnogo prijatelja ovde, čija deca učestvuju i igraju našu Ligu šampiona. Ta reakcija dece koja igraju i njihovih drugara je neverovatna. Ispričaću i jedan detalj, koji je strašno simpatičan", rekao je Žugić i dodao:

"Dete je trčalo, a drugar mi prenosi i kaže: 'Hoće li opet biti na Areni utakmica? Milica me gledala prošli put'. Bio sam neverovatno srećan, nasmejao sam se. To mi je bilo baš sipatično. Generalno super je kada se deca vide na televiziji i kada ih drugari vide. Oni koji igraju imaće još veću stimulaciju da nastave da se bave sportom, a oni koji gledaju, poželeće da oni budu tu. Na taj način ćemo omasoviti bavljenje sporta među decom. Tako da je to još jedan od projekta, koji smo pripremili, da oni zaista imaju utisak da je sve isto kao kod igrača koji igraju Ligu šampiona, apsolutno identičene uslove imaju, naravno prilagođene njima."