Vesti iz borilačkih veština

Veljko Ražnatović ostao bez finala na EP u boksu: Želim još neku medalju da donesem, da bude nešto drugo osim bronze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 22:48
Veljko Ražnatović Tanjug/AP Photo
Veljko Ražnatović

Srpski bokser Veljko Ražnatović je u okršaju sa Rusom Ataevom Šarabutdinom poražen, tako da je večeras i ostao bez finala Evropskog prvenstva, ali je ipak, osvojio bronzanu medalju.

Uprkos tome što neće imati priliku da se bori za zlato, Ražnatović je bio zadovoljan posle meča.

"Šarabutdinov je sila stvarno. Nema šta, čovek ima skoro 500 mečeva. Želeo sam da pobedim, ali meni je najbitnije bilo da ne obrukam svoju zemlju, BSS, da se vidi da smo mi ovde ozbiljni, da smo tu sa razlogom. Pokazao sam ovim nokdaunom na kraju, iako to sudija nije računao. Defintivno jeste bio nokdaun", rekao je Veljko Ražnatović, za TV Arenu Fight.

Pohvalio je u više navrata rivala Ražnatović, a nije krio da je zadovoljan kako se borio protiv tako iskusnog takmičara.

"Stvarno je veliki šampion, uopšte nisam lak zalogaj nikome. To mi je i on sam rekao, tako da vidimo se opet kroz konopce. Opet ćete me gledati u bojama moje zemlje. Drago mi je da sam imao priliku da predstavljam Srbiju, drago mi je da sam delio ring sa tako velikom bokserskom veličinom i vidimo se opet, da nastavimo taj pobednički niz"

Osvrnuo se mladi bokser i na ono što ga dalje očekuje.

"Ovaj osećaj je nezamenljiv i želim još neku medalju da donesem, da bude nešto drugo osim bronze, to mi je sada cilj. Nema žala, nema ničega. Prelepo iskustvo za mene, nešto što ću unucima i deci prepričavati. Mislim da je ovo istorijski uspeh. Ne znam da li smo ikada više medalja uzeli. Znam da smo imali neke u vreme Mirka Puzovića i te ekipe. Znam da je bilo više finalista, tako da ovo je istorijski uspeh. Drago mi je što će moje ime biti jedno od imena koja su upisana u ovu našu kaznenu ekspediciju".

Imao je Ražnatović šansu za finale, ali kako sam ističe, imaće dovoljno vremena da se pokaže u još boljem svetlu u budućnosti.

"Mislim da sam dokazao da pripadam tu gde pripadam, u četiri najbolja boksera Evrope, iako je bio bolji od mene mislim da sam ga namučio", rekao je Ražnatović.