Vesti iz fudbala

Zajedno za Srbiju, zajedno za uspeh: Fudbalska Vlada svim srcem uz Stojkovića i njegove "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 16:28
Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, sa sardnicima pružio podršku kapitenu Tadiću i ekipi MN Press
Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, sa sardnicima pružio podršku kapitenu Tadiću i ekipi

Fudbalska reprezentacija Srbije oduvek je imala maksimalnu potporu od čelnika nacionalnog Saveza, pa opet je članstvo Izvršnog odbora FSS osetilo potrebu da se selektoru Draganu Stojkoviću i ekipi danas i javno obrati, dajući im vetar u leđa pred toliko čekano i željeno učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ovog leta.

U Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi, održana je sednica IO, koju je vodio potpredsednik FSS Branislav Nedimović, odakle je zajedno sa saradnicima uputio glasnu i jasnu podršku u svemu što Piksi, Dušan Tadić i ostali rade i tek će da rade na junskom i julskom EURO. 

"Zajedno za Srbiju, zajedno za uspeh! Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije, na danas održanoj sednici Izvršnog odbora, a na predlog Branislava Nedimovića, potpredsednika FSS, pružili su punu podršku selektoru Draganu Stojkoviću i njegovom stručnom štabu, igračima na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem, za dobar nastup na predstojećem Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Fudbalska Vlada učinila je sve da najbolji nacionalni tim u dobrom raspoloženju dočeka i počne pripreme zakazane za 1.jun, a zatim, nadamo se svi, obraduje naciju na najvažnijem reprezentativnom takmičenju u Evropi. Srbija će prvi put od osamostaljenja biti učesnik samita najboljih evropskih selekcija, motiv više da Orlovi polete i naciju učine ponosnom. Jedan tim, srcem svim", stoji na sajtu FSS.

 

 

Istom prilikom povučeno je nekoliko važnih poteza za budućnost našeg fudbala. Jedna od najvažnih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije.

Doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, projekti koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Pored novih centara u Nišu i Novom Sadu, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Takođe, usvojen je Kalendar takmičenja za sezonu 2024/25. Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja pojedincima, počev od petorke iz aktuelčnog sastava "orlova". 

 

 

"Dijamantsku loptu" FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović. "Zlatna lopta" FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću.

Važna odluka odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024 – 2028. Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2.000 klubova dobilo donaciju FSS.

Usvojen je i Finansijski izveštaj za period 1.1. 2023 do 31.12.2023.kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu. Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.