Vesti iz NFL

Vajkingsi pronašli zamenu za Kapetana Kirka: Sem Darnlod stiže u Minesotu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.03.2024 13:29
Novi kvoterbek Minesota Vajkingsa, Sem Darnold Guliver/AP Photo/Jed Jacobsohn
Novi kvoterbek Minesota Vajkingsa, Sem Darnold

Kako prenose američki mediji, Minesota Vajkingsi će potpisati iskusnog kvoterbeka Sema Darnolda. Očekuje se da igrač potpiše jednogodišnji ugovor vredan i do 10 miliona dolara.

Nakon što je Kirk Kazins napustio ekipu i obavezao se na četvorogodišnju saradnju sa Atlanta Falkonsima, Darnlod će imati priliku da dobije mesto startnog organzatora igre u timu Kevina O'Konela.

Darnlod je izabran kao treći pik na draftu 2018. godine i ovo će biti njegov četvrti tim u NFL-u u sedam odigranih sezona. Ukupno je upisao 66 mečeva, 12,064 jardi dodavanja i 63 tačdauna.

 

 

Prve tri sezone je proveo u Njujork Džetsima odakle je trejdovan u Karolina Panterse. Nakon toga je potpisao za San Fransisko Fortinajnerse gde se takmičio sa Trej Lensom za poziciju startnog kvoterbeka.

U prethodnoj sezoni je za Fortinajnerse odigrao ukupno 10 mečeva, a najbolje izdanje imao je u poslednjoj nedelji protiv Los Anđeles Remsa gde je kompletirao 16 od 26 dodavanja uz 189 jardi i jedan postignut tačdaun.

Nakon gubitka Kazinsa, Vajkingsi su reagovali brzo i doveli Darnolda kao neku vrstu "osigurača". Plan organizacije iz Minesote je da na draftu pronađu kvoterbeka koji bi predstavljao budućnost franšize.