Vesti iz automoto sporta

U Formuli 1 sve po starom, Maks Ferstapen i u Kini projurio kao "brzi Gonzales"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 11:14
Maks Ferstapen, vozač Red Bula, nastavio dominaciju u Formuli 1 Guliver/AP Photo/Andy Wong
Maks Ferstapen, vozač Red Bula, nastavio dominaciju u Formuli 1

Vozač Red Bula, Maks Ferstapen, nastavio je da dominira Formulom 1, pošto je prvi prošao kroz cilj i na trci za Veliku nagradu Kine. To mu je bila četvrta pobeda od početka sezone, odnosno 58. u karijeri.

Trostruki osvajač šampionske krune u "najbržem cirkusu" na svetu vodio je glavnu reč od početka do kraja trkanja bolida u Šangaju, a u pohodu na vrh pobedničkog postolja nije ga osujetio ni odlazak u boks. 

 

 

Koliko je bio siguran i skoncentrisan ilustruje i podatak da je ostvario konačnu prednost od deset sekundi u odnosu na Landa Norisa iz Meklarena, posle kog je kroz cilj prošao vozač Red Bula Serhio Peres.

Holanđanin vodi u generalnom plasmanu sa110 bodova, prati ga pomenuti Peres sa 85, a sledeću priliku za pojačavanje distance imaće na trci za Veliku nagradu Majamija, 5. maja. 

Ferstapen je u 2024. godini otvarao pobednički šampanjac u Japanu, Saudijskoj Arabiji i Bahreinu, svaki put demonstrirajući svoje raskošno znanje i inteligenciju, kojima je oduševio ljubitelje F1 još kada je u njen svet zakoračio kao "zeleni" vozač. 

Neodoljivo podsećajući na "brzog Gonzalesa", junaka crtaća popularnih u prošlom veku, na radost čelnika Red Bula