Vesti iz automoto sporta

Ferstapen zadovoljan Red Bulom: Želim da ostanem do kraja ugovora 2028. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.03.2024 17:45
Maks Ferstapen ne želi da menja Red Bul dok je ekipa na okupu Tanjug/AP Photo/Toru Hanai
Maks Ferstapen ne želi da menja Red Bul dok je ekipa na okupu

Trostruki uzastopni svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen nema nameru da menja ekipu i želi da ostane u Red Bulu do kraja ugovora 2028. godine.

Direktor Mercedesa Toto Volf je posle trke za VN Saudijske Arabije rekao da bi voleo da holandski vozač pređe u njegov tim, što je bio povod da mediji u Melburnu pitaju "Letećeg Holanđanina" o tome i planovima.

"Zbog toga sam i produžio ugovor. Kao što sam ranije rekao, zadovoljan sam ekipom i naravno, veoma je važno da pokušamo da zadržimo ključne ljude u timu duže vreme jer je to važno za naše nastupe, a na kraju, nastupi su posao. Namera mi je da ostanem do kraja ugovora, za mene bi bila sjajna priča da završim ugovor, pošto to u suštini znači da sam bio deo jedne porodice, jednog tima", rekao je vozač Red Bula.

 

 

Ferstapen je istakao da nisu tačne glasine da prelazi u Mercedes.

"Svi želimo isto, dobar nastup na stazi i na to želimo da se koncentrišemo kao ekipa. Problem su spekulacije, koje kruže ne samo u ekipi nego i spolja i to je nešto što ne možemo da kontrolišemo. Jedina stvar koju možemo da kontrolišemo je da svi u ekipi idemo u istom pravcu i mislim da to i radimo", zaključio je svetski prvak.

Ferstapen je pobedio u prve dve trke ove sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 24. marta za VN Australije.