Superliga Srbije

Stefan Kovač, vezista Čukaričkog: Moramo da budemo najbolji sada kad je najteže

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

25.04.2024 18:30
Stefan Kovač, prvotimac Čukaričkog MN Press
Stefan Kovač, prvotimac Čukaričkog

Čukarički je porazom u Kragujevcu od Radničkog 1923 napravio korak unazad u borbi za evropske pozicije, ali izabranici Gorana Stanića ni ne pomišljaju na predaju. Do kraja plej-ofa ostalo je još šest kola i sasvim dovoljno bodova u opticaju da se stanje na tabeli promeni.

Međutim, ekipa sa Banovog brda više nema prava na kiks, posebno u preostala dva susreta. Oba će igrati na svom stadionu, prvi već u petak (19 časova) protiv Mladosti iz Lučana, potom u naredni četvrtak protiv Napretka (18,30 časova).

Vezista Čukaričkog Stefan Kovač ipak ne želi da razmišlja toliko unapred.

"Gledamo samo ko nam je naredni rival, nema mesta bilo kakvim kalkulacijama. Jedina naša računica do kraja sezone je da osvojimo što više bodova i da ostanemo u trci za mesto koje vodi u Evropu. Počevši od duela protiv Mladosti, ekipe koja nam je napravila mnogo problema na startu prolećnog dela sezone. Dobro se sećamo te utakmice u Lučanima, primili smo gol u prvom minutu i tada je postavljen konačan rezultat. To dovoljno govori o kvalitetu i iskustvu našeg narednog rivala",  reka je Kovač.

Pod upitnikom dvojica igrača

Što se tiče kadrovske situacije, Čukarički nema problema sa suspenzijama. Po tri akumulirana žuta kartona imaju Stevanović, Docić i Miladinović. Ostali su zdravi i spremni za meč protiv Mladosti, ali je pitanje da li će Stanić i u kojoj meri moći da računa na rovite Adžića i Pavkova.

Mladost je jedno od prijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku šampionata, ali je prvotimac Čukaričkog očekivao takve rezultate od ekipe iz Lučana.

"Imaju izuzetno kvalitetne igrače, koji u svakom trenutku znaju šta treba da rade, čini mi se da imaju odgovor na igru bilo kog rivala. Jedna su od nezgodnijih ekipa u ligi, ali imamo i mi naših kvaliteta. Igramo bolje u poslednje vreme, uhvatili smo ritam, ali nas je malo presekao meč u Kragujevcu. I tu je bilo dobrih detalja, ali je to bilo nedovoljno da osvojimo makar bod. Na nama je da ispravimo te greške i da uvedemo utakmicu u ritam koji će nama odgovarati. Takođe, pohvalio bih i mlade igrače u timu Mladosti, sve ih je više i imaju veliki značaj u njihovoj igri. Tri boda bi nam mnogo značila, u tom slučaju ponovo bi Čukarički bio u igri za plasman u Evropu".

Biće primorani Brđani, koji trenutno zaostaju za Radničkim 1923 i Vojvodinom da prate i njihove rezultate do kraja sezone.

"Pogledaćemo naravno šta su rivali uradili, ali tek posle naše utakmice. Ima još sasvim dovoljno do kraja sezone. Osnovni preduslov je da mi pobeđujemo i svesni smo toga. Moramo da budemo najbolji sada kad je najteže, u finišu evropske trke. Imamo i mi dovoljno iskustva u takvim situacijama, prethodnih sezona smo se dobro nosili sa tim izazovima, nema razloga da sada bude drugačije", optimista je Stefan Kovač.