Premijer liga

Saslušanje u skorijoj budućnosti: Iz Premijer lige najavljuju korak dalje u istrazi protiv Mančester sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 18:15
stadion Mančester sitija, kluba pod istragom zbog lršenja finansijskog fer-pleja Guliver/Photo by Conor Molloy News Images
stadion Mančester sitija, kluba pod istragom zbog lršenja finansijskog fer-pleja

Prošlo je više od godinu dana od kako je Premijer liga optužila čelnike Mančester sitija za kršenje finansijskog fer-pleja, a šampion Engleske i nedavno svrgnuti prvak Evrope još nije dobio kaznu za svoje nedozvoljene radnje.

"Građani" se terete za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010 do sezone 2017/2018, na kraju istrage duge četiri godine došlo se do optužbe u 115 tačaka, a sada bi klub sa "Etihada" konačno mogao da bude na tapetu konkretnije nego do sada. 

 

 

Prvi čovek Premijer lige, Ričard Masters, rekao je da će "saslušanje o 115 tačaka optužbe u slučaju Mančester sitija "biti održano u skoroj budućnosti", što je na svom nalogu na mreži X objavio Telegrafov novinar Ben Ramsbi.

Bez obzira što se u pomenutom citatu ne navode dan, nedelja, mesec pa čak ni određena godina, neka tumačenja kažu da bi to moglo možda da se desi do kraja 2024. Verovatno u jesen, o čemu se već nagađalo. 

Vreme će pokazati kada će zaista početi suđenje i da li će prebogati klub, sa stranim vlasničkim kapitalom, zaista trpeti adekvatne posledice za neodgovorno poslovanje. U međuvremenu ekipa igra takmičanja kao da se ništa neće desiti.