Vesti iz fudbala

Sportski direktor FS Austrije, Peter Šotel: Rangnik nas je obavestio o ponudi Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 17:27
Ralf Rangnik Guliver/AP Photo/Matthias Schrader, File
Ralf Rangnik

Sportski direktor Fudbalskog saveza Austrije (OFB) Peter Šotel izjavio je da očekuje da  predvodi nacionalni tim ove zemlje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Rangnik je pre nekoliko dana potvrdio da je dobio ponudu da na kraju sezone postane trener Bajerna. On ima ugovor sa OFB do juna 2026. godine.

 

 

"Rangnik je u sredu obavestio mene i predsednika OFB-a Klausa Miterdorfera o ponudi Bajerna. Ako se klub kao što je Bajern zainteresuje, razumljivo je da razmišljate o interesu ovog kluba", rekao je Šotel.

Aktuelni trener Bajerna Tomas Tuhel napustiće klub iz Minhena na kraju sezone. Šotel je rekao da OFB očekuje da Rangnik predvodi Austriju na EP.

"Pozvali smo Rangnika da donese pravovremenu odluku o svojoj budućnosti u roku od jedne do dve nedelje. Blizu smo početka EP gde imamo velike ciljeve. Naravno, dobiće i rok od Bajerna, jer i oni žele da budu informisani", rekao je Šotel.

Rangnik je selekciju Austrije preuzeo 2022. godine, a ranije je, između ostalih, trenirao Mančester junajted, Lajpcig, Šalke, Hofenhajm, Hanover i Štutgart.

"Održavali smo odnos pun poverenja tokom protekle dve godine. Nastavićemo tako. Razgovaraćemo o narednim koracima kada Rangnik donese konačnu odluku", dodao je Šotel.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Austrija će igrati u grupi D sa Poljskom, Holandijom i Francuskom.