Vesti iz fudbala

Arenina Liga šampiona po uzoru na UEFA: Održan žreb, sve je spremno za novobeogradski fudbalski spektakl osnovaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 13:22
Fudbalska lopta TV Arena sport
Fudbalska lopta

U okviru kampanje "Moje pravo da biram sport" u organizacije kompanije Arena Channels Group, od 9. aprila do 15. maja biće održana "Arenina Liga šampiona osnovnih škola Novog Beograda u fudbalu" u kojoj će učestvovati 16 ekipa sa ove beogradske opštine. Akcija pokrenuta u novembru prošle godine već mesecima unazad organizuje razna sportska takmičenja, deli opremu i pomaže razvoj dečijeg sporta, a sada je vreme da se podigne na još viši nivo i to po uzoru na najjače svetsko klupsko fudbalsko takmičenje – UEFA Ligu šampiona.

 

Tokom takmičenja biće odigrane 32 utakmice. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a po dve najbolje plasirane iz svake izboriće plasman u četvrtfinale. Žrebom održanim u prostorijama Arena Channels Group označen je i početak takmičenja, a tom prilikom detaljnije o svemu govorili su direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, predsednik Opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik FK Bežanija, Jovan Rusić.

Rezultati žreba

Grupa A: OŠ "Laza Kostić", OŠ "Marko Orešković", OŠ "Duško Radović", OŠ "Milan Rakić"
Grupa B: OŠ "Kralj Aleksandar I", OŠ "Mladost", OŠ "Sterija Popović", OŠ "Branko Radičević"
Grupa C: OŠ "Đuro Strugar", OŠ "Ivan Gundulić", OŠ "Dragan Lukić", OŠ "Borislav Pekić"
Grupa D: OŠ "Kneginja Milica", OŠ "Ratko Mitrović", OŠ "Vlada Obradović Kameni", OŠ "Nadežda Petrović"

"Kada smo na 'Dan deteta' prošle godine pokrenuli akciju 'Moje pravo da biram sport' najavio sam da je u pitanju akcija koja će trajati, koja nema vremensko ograničenje i gde će naša kreativnost doći do izražaja, a to je upravo akcija organizovanja Lige šampiona u fudbalu za škole sa Novog Beograda. Kao i ostale akcije koje radimo na našoj matičnoj opštini, jer je sedište kompanije na Opštini Novi Beograd, tako će i ovo biti jedno vrlo zanimljivo takmičenje posvećeno našim najmlađima, a oni se upravo i najviše raduju jednom ovakvom događaju. S druge strane, deca će još više zavoleti sport, osetiće jednu pravu takmičarku atmosferu. Potrudili smo se da za 16 osnovih škola, koliko će učestvovati, bude sve kao u pravoj Ligi šampiona. Imaćemo grupnu i eliminacionu fazu i na kraju finale. Utakmice će se igrati utorkom i sredom u periodu od 10 do 12 časova i svaka će biti direktno prenošena na kanalima TV Arena sport, što je poseban stimulans za decu koja će igrati, ali i njihove drugare. Prevashodni cilj naše akcije je  da dodatno popularizujemo sport i bavljenje istim, što smo i ranije činili događajima u atletici, šahu itd. Trudićemo se da maksimalno kao kompanija pomognemo, ali i da stimulišemo ostale kompanije. Bilo bi jako dobro kada bi se odazvale kompanije sa drugih opština, iz drugih gradova i da omasovimo ovu akciju, odnosno da napravimo jedan dobar trend da stimulišemo decu i roditelje da se bave sportom", rekao je Žugić istakavši ogromnu zahvalnost svima koji su pomogli akciju, pre svega Ministarstvu sporta i državnom sekretaru za sport Marku Kešelju, predsedniku Opštine  Novi Beograd Bojanu Bovanu i predsedniku Fudbalskog kluba Bežanija Jovanu Rusiću.

TV Arena sport

 

 

Direktor Arena Channels Group istakao je da su za sve učesnike obezbeđene nagrede, pehari i medalje, kao i dresovi i trenerke.

"Svi učesnici će imati opremu, obezbeđen prevoz kako bi bezbedno mogli da dođu do stadiona. Takođe, postoji prelazni pehar, čime aludiramo na to da će ovo biti tradicionalno takmičenje i nadam se da ćemo uspeti da ga omasovimo, da napravimo kvalifikacije, da uključimo druge opštine i gradove. Da dobijemo jednu ozbiljnu našu Ligu šampiona. Pored toga, imaćemo pehare koji će ići u trajno vlasništvo, medalje, nagrade itd. Nadam se da je pred nama jedno atraktivno, zanimljivo, ali pre svega jedno korisno takmičenje. Bez sporta među mladima i njegovog povratka u škole, mi ne možemo sutra da računamo na zdravu naciju. Naš prevashodni cilj jeste poruka roditeljima i nastavnicima da decu stimulišemo da ih vratimo na terene, bazene, borilišta jer je to zaista preko potrebno da naša nacija sutra bude zdrava."

Dodao je i da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države koja je prepoznala projekat TV Arena sport.

"Imaćemo i velelepni odbojkaški centar, onda i bokserski centar koji će biti mnogo više od sportskog objekta, jer će se u njemu održavati i koncerti, predstave i kulturne, umetničke i razne druge manifestacije. Živimo u vremenu istorijskih ulaganja, ne samo u sportsku infrastrukturu, već i u putnu, ekonomiju, odbranu, zdravstvo. Na nama je da nastojimo da, na talasu svega što za razvoj naše države, čine predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, svojim trudom i zalaganjem, učinimo sve što je u našoj moći da doprinesemo razvoju naše nacije uz pomoć ovakvih i sličnih projekata", istakao je Nebojša Žugić.

TV Arena sport

 

 

Predsednik Opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, nadovezao se na reči direktora ACG istakavši da se radi na još nekoliko projekata.

"Sport akumulira najveću pažnju dece. Do sada smo podržavali šah i atletiku, a sada je na red došao i fudbal. Podržavali smo neku decu i individualno, zaista se osećam dobro zbog svega toga i ovo mi je garant da ovako treba da nastavimo. Opština Novi Beograd ceni saradnju koju ima sa osnovnim školama i ovo će sigurno otvoriti neka nova vrata. Mi već razmišljamo o tome da pozovemo kompanije koje su voljne da nam pomognu i da sva dečija i sportska igrališa evidentiramo i obnovimo. Na taj način vraćamo neki dug decu, naravno uz nikad veću pomoć države", naveo je Bovan.

Državni sekretar za sport Marko Kešelj nije krio zadovoljstvo što Ministarstvo za sport stoji iza jedne ovakve akcije.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli da podržimo jednu ovakvu akciju. Od velike je važnosti omasovljenje sporta kod dece. Sve akcije ovog tipa u budućnosti Ministarstvo će podržati, u to nemam sumnje. Želeo bih da poželim sreću deci i želim im da se lepo provedu".

Predsednik FK Bežanija, na čijim će se terenima i održati ovo takmičenje, Jovan Rusić, dodao je da se nada da će takmičenje postati tradicionalno i da će trajati godinama.

"Čast mi je što sam ovde. Nadam se da će ovaj turnir trajati godinama i da će biti još masovniji".

TV Arena sport

 

 

Posle žreba, završnu reč imao je Marko Kešelj, koji se prisetio svojih školskih dana.

"U uvodnom izlaganju poželeo sam da ovo zaživi i u ostalim sportovima. Dok ste izvlačili ove parove prisetio sam se kako je bilo u moje vreme i to su neke lepe stvari kojih se sećam iz đačkih dana. Ubeđen sam da među ovom decom ima neki reprezentativac koji će nas sve učiniti ponosnim", podvukao je nekadašnji košarkaški reprezentativac Marko Kešelj.