NBA

Jokić na pragu novog "tripl-dabla": Denver vodi 3:0 protiv Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 08:01
Nikola Jokić AP Photo/Ashley Landis
Nikola Jokić

Košarkaši Denvera ostvarili su i treću pobedu u plej-of seriji Zapadne konferencije NBA lige protiv Lejkersa, uz novu fantastičnu partiju Nikole Jokića - 112:105.

Srpski reprezentativac je na parketu proveo 39 minuta i za to vreme ubacio 24 poena, imao 15 uhvaćenih lopti, od čega 10 pod svojim košem i devet asistencija, što znači da je bio na pragu još jednog "tripl-dabl" učinka.

Nagetsi su na taj način ostvarili 11. pobedu u nizu protiv ekipe iz Los Anđelesa, a legendarnom Lebronu Džejmsu se prvi put u karijri dogodilo da od jednog tima izgubi deset vezanh mečeva.

Pored Jokića vrlo raspoložen u "Kripto centru" bio je i Aron Gordon koji je ubacio 29 poena, a imao je identičan broj skokova i asistencija kao centar "orlova".

Ovim učinkom njih dvojica su postali prvi saigrači u poslednjih 60 godina koji su u plej-ofu uspeli da imaju skor od po najmanje 20 poena, 15 skokova i šutem iz igre većim od 65 procenata.

Uz njih dvojicu više od 20 poena je još ubacio Džamal Marej koji je meč završio sa 22 poena, dok je Majkl Portert Džunior na koontu imao 20.

Sa druge strane, u redovima Lejkersa Entoni Dejvis je imao učinak od 33 data poena i 15 uhvaćenih lopti, a Lebron Džejms je dao četiri poena manje.

 

 

"I u ovoj utakmci smo pokazali da smo šampioni. Ponovo smo gubili, ali smo uspeli da se vratimo, što ne može svako. Jesmo ostvaril veliki trijumf, ali ne smemo da se zavaravamo da je gotovo. Pred nama je ostalo da se igra još mnogo košarke", rekao je posle meča trener Denvera, Majkl Meloun.

Sledeća utakmica između Lejkersa i Denvera na programu je takođe u Los Anđelesu, a igraće se u noći između subote i nedelje, uz direktan prenos na TV Arena sport.