Vesti iz NFL

Decenija dominacije u NFL-u, ali vreme je za kraj: Eron Donald odlazi u penziju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

15.03.2024 19:10
Eron Donald je u prethodnoj deceniji bio jedan od najboljih defanzivaca u NFL-u Tanjug/AP Photo/Loren Elliott, File
Eron Donald je u prethodnoj deceniji bio jedan od najboljih defanzivaca u NFL-u

Gotovo čitavu prethodnu deceniju je Eron Donald proveo kao jedan od najboljih defanzivnih igrača u NFL-u. Ipak, igrač Los Anđeles Remsa je odlučio da nakon 10 okonča svoju fudbalsku karijeru.

Donald je u ligu stigao 2013. godine kada su ga Remsi  izabrali kao 13. pika prve runde na draftu. Ukupno je osvojio tri nagrade za najboljeg defanzivca lige, a uz to je i osvojio Superboul 2021. godine.

"Već 10 godina sam srećan što igram fudbal na najvišem nivou. Zahvalan sam svim ljudima koje sam upoznao u međuvremenu, svim prijateljima koje sam stekao. Takođe sam zahvalan i na svemu što sam uradio sa saigračima i individualno", stajalo je u Donaldovom oproštajnom saopštenju.

"Kroz karijeru sam dao sve fudbalu i psihički i fizički. Bio sam posvećen da budem najbolji 365 dana u godini. Poštujem ovu igru više od bilo koje druge i zahvalan sam što sam svoju NFL karijeru završio sa franšizom koja me je draftovala. Nema mnogo ljudi koji su draftovani u tim, osvoje titulu i sa istim timom odu u penziju", izjavio je iskusni defanzivac.

Donald je već razmišljao o penziji nakon što su Los Anđeles Remsi osvojili titulu 2021. godine. Umesto toga, potpisao je novi ugovor koji ipak neće isteći do kraja. Donald je u franšizi iz Kalifornije trebalo da ostane do leta 2024. godine, ali to ipak neće biti slučaj.