Vesti iz fudbala

Došlo je vreme za kraj: Marta završava reprezentativnu karijeru nakon 22 godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 13:23
Marta Tanjug/AP Photo/Aisha Schulz
Marta

Najbolja svetska fudbalerka svih vremena, Marta saopštila je danas da će ove sezone okončati reprezentativnu karijeru koja traje pune 22 godine.

Brazilka je za reprezentaciju debitovala 2002. godine i postigla 116 golova na 175 utakmica što je čini državnom rekorderkom.

Najbolja je golgeterka svih vremena na Svetskim prvenstvima sa 17 postignutih golova na 23 utakmice, ali nikad sa Brazilom nije osvojila planetarnu krunu. 

 

 

"Ovo je moja poslednja sezona u nacionalnom dresu i veoma se dobro nosim sa tim. Svako od nas dođe trenutak kada shvati da je kraj, a ja sam srećan zbog svega što sam uradila za ženski fudbal", rekla je Marta i dodala:

"Ako odem na Olimpijske igre u Pariz, uživaću u svakom trenutku. Bilo da igram u Parizu ili ne, ovo je moja poslednja godina u dresu reprezentacije", rekla je 38-godišnja fudbalerka američkog Orlando Prajda.

Bila je svetska vicešampionka 2007. godine, a 2004. i 2008. godine osvajala je srebra na Olimpijskim igrama, oba puta izgubivši finala od Sjedinjenih Američkih Država. Do sad je igrala na pet Olimpijskih igara.