Vesti iz fudbala

Šok za fudbalere Brazila: Olimpijski šampioni neće učestovati u Parizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.02.2024 11:45
Tuga fudbalera Brazila (U23) nakon poraza od Argentine Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos
Tuga fudbalera Brazila (U23) nakon poraza od Argentine

Fudbalska reprezentacija Brazila, sastavljena od igrača do 23 godine, nije uspela da se plasira na Olimpijske igre koje će se ovog letza održati u Parizu.

Brazilci su prošle noći poraženi od selekcije Argentine rezultatom 1:0 u meču poslednjeg, trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za OI.

Jedini gol za reprezentaciju Argentine, koju s aklupe predvodi Havijer Maskerano, postigao je Lučijano Gondu u 77. minutu i tako ostavio velikog rivala bez očekivanog plasana u Freancusku.

 

 

Prvo mesto na tabeli osvojio je Paragvaj sa sedam bodova, dok je Argentina druga sa pet i ove dve selekcije igraće na OI u Parizu, dok je Brazil na kraju zauzeo treće mesto na tabeli sa tri boda, a Venecuela je poslednja sa jednim osvojenim bodom.

Ovo je prvi put od 2004. godine da selekcija Brazila nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, a Brazilci su 2016. i 2021. goine osvajali zlatnu medlaju nafudbalskom olimpijskom turniru, dok je Argentina bila šampion 2004. godine u Atini i 2008. gosine u Pekingu.

Plasman na OI u Parizu do sada su izborile fudbalske selekcije Argentine, Paragvaja, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Dominikanske Republike, Španije, Izraela, Ukrajine, Maroka, Egipta, Malija i Novog Zelanda.