Vesti iz NFL

Čifsi slavili u 58. Superboulu: Spektakl u Las Vegasu rešen posle produžetka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 08:01
Igrači Kanzas Siti Čifsa slave titulu na Superboulu Tanjug/AP Photo/David J. Phillip
Igrači Kanzas Siti Čifsa slave titulu na Superboulu

Titula najbolje NFL ekipe ostaje u Kanzasu, budućio da su prvotimci Kanzas Siti Čifsa u spektakularnom 58. izdanju Superboula slavili protiv San Francisko Fortinajnersa – 25:22.

Pobednik na spektaklu održanom na "Alidžant" stadionu u Las Vegasu je odlučen tek nakon produžetaka i 19:19 posle regularnog dela meča.

 

 

Bio je to tek drugi produžetak u više od pola veka dugoj istoriji jednog od najvećih sportskih događaja na svetu i u njemu je viđeno mnogo uzbuđenja.

Fenomenalni kvoterbek Čifsa, Patrik Mahoums pronašao Mekola Hardmena za tačdaun i preokret u poslednjim sekundima koji je njegovom timu doneo treću titulu u poslednjih pet NFL sezona.

Kanzas je tako postao prva ekipa koja je uspela da odbrani trofej još od Nju Ingland Petriotsa koji su to učinili pre 19 godina, a Mahoums je treći put kao MVP došao do Lombardijevog trofeja.

 

 

Na poluvremenu nastupio je popularni pevač Ašer, koji je oduševio publiku, posebno kada je na binu kao gošća izašla Ališa Kiz i kada su zajedno izveli njihovu poznatu pesmu "My Boo".

Ovim trijumfom igrači novog-starog šampiona su zaradili po 164.000 dolara, dok su prvotimci poraženog sastava inkasirali po 73.000.