Vesti iz NFL

Biće to istinski spektakl: Čifsi i Fortinajnersi će igrati Superboul

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 10:39
Detalj sa meča San Francisko - Detroit Tanjug/AP Photo/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP
Detalj sa meča San Francisko - Detroit

Branilac trofeja od prošle godine, Kanzas Siti čifs i San Francisko fortinanjnersi boriće se 11. februara u Las Vegasu za titulu najbolje NFL ekipe u 58. izdanju Supeboula.

Čifsi su u finalu Američke fudbalske konferencije bili bolji od Baltimor rejvensa 17:10, dok je tim iz San Franciska u finalu Nacionalne fudbalske konferencije slavio protiv Detroita 34:31 iako je na poluvremenu gubio 7:24 i tako su izjednačili najveći preokret u istoriji NFC finala.

 

 

"Niko ne sme da nas otpisuje, ma koliko god se činilo u nekim trenucima da nismo na očekivanom niovu. Mi se nikada nismo predavali, verovali smo u sebe i ovo nas u Superboulu, spremni za zabavu i borbu za trofej", rekao je nakon trijumfa u finalu konferencije, kvoterbek Čifsa Patrik Mahoms koji je imao 30 uspešnih dodavanja za 241 osvojen jard.

Inače, Čifsima je ovo četvrti put u poslednjih pet gdina da se plasiraju u Superboul, a nijednom od 2018. godine kada je Mahosm postao startni kvoterbek nisu propustili da se plasiraju u konferencijsko finale.

Dva tima su se pre četiri godine borila za titulu i tada su Čifsi bili bolji rival, pa će Rejvensi imati priliku da im se ove godine revanširaju za taj poraz.

Kanzas Siti čifsi će se u Las Vegasu boriti za četvrtu, a Fortinanjersi za šestu titulu najbolje NFL ekipe, a taj duel ekskluzivno će biti prenošen na TV Arena sport.

Od ranije je poznato da će glavna zvezda na poluvremenu ovog susreta biti poznati R'N'B izvođač Ašer koji je izabran da peva na ovom spektaklu.