Vesti iz ostalih sportova

Kanzas siti osvojio Superboul: Batker pogodio fild gol osam sekundi pre kraja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 07:24
Kanzas siti osvojio Superboul: Batker pogodio fild gol osam sekundi pre kraja Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Ekipa Kanzas siti Čifsa osvojila je titulu šampiona u američkom fudbalu, pošto je u finalnom meču NFL lige, 57. Superboulu, posle preokreta pobedila Filadelfija Iglse sa 38:35.

U veoma uzbudljivom meču dve ofanzivno najbolje ekipe u regularnom delu sezone, Kanzas siti je slavio pogotkom za tri poena osam sekundi pre kraja, a njegov 27. godišnji kvoterbek Patrik Mahouns proglašen je za MVP-a finala.

 

 

Filadelfija je bolje počela utakmicu i na poluvremenu vodila sa 24:14, a u nastavku je viđen veliki preokret, pa su Čivsi sredinom poslednje četvrtine poveli sa 35:27. Filadelfija je uzvratila i tačdaunom za šest poena i konverzijom za dva poena, stigla do izjednačenja 35:35.

Predvođeni kvoterbekom Patrikom Mahounsom, Kanzas siti je pametno odigrao poslednji napad, postepeno osvajao teren i trošio vreme, da bi pobedio osam sekundi pre kraja preciznim šutom Herisona Batkera za tri poena i tako osvojio drugi "Vins Lombardi" trofej u poslednje četiri godine.

Mahounsu je na kraju osvojio i MVP priznanje, što je prvi put u u 21. veku da najbolji igrač sezone istu titulu dobije i u najvažnijoj utakmici godine.

Na tradicionalnom koncertu u pauzi između dva poluvremena nastupala je popularna pevačica Rijana koja je napravila vrhunski performans.