ATP

Teniski kompleks u Bulonjskoj šumi dobio još jedan pokriveni teren

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 22:47
Tereni Rolan Garosa Guliver/Tennis Herren
Tereni Rolan Garosa

Teniser će ove godine imati mnogo bolje uslove za igru u Parizu, jer je zvanično završeno renoviranje kompleksa “Rolan Garos”.

Prestižni turnir je spreman, a osim drugog Grend slem u godini, ovde će se na leto igrati i teniski turnir, ali i biće organizovana polufinala i finala bokserskog turnira na Olimpijskim igrama.

Jedan od najlepših teniskih kompleks u Bulonjskoj šumi predstavio je nekoliko značajnih inovacija u odnosu na prethodnu godinu, tako da sada ni česte kiše neće praviti problem.

 

 

Teren „Suzan Lenglen“ biće drugi pokriveni stadion na Rolan Garosu, kada 26. maja krene najprestižniji teniski turnir na šljaci. Pre četiri godine, krov dobio je centralni teren „Filip Šatrije“, a sada će čak dva terena u Parizu biti pokriveni

Pokrivani stadion Suzan Lenglen omogućiće nam da po lošem vremenu primimo 25.000 gledalaca i organizujemo dva meča u isto vreme. To će nam takođe omogućiti i malo veću fleksibilnost u planiranju programa“, izjavila je direktorka turnira Ameli Morezmo.

 

 

Krov na "Suzan Lenglenu" se zatvara za 15 minuta. Organizatori su najavili i da su renovirali restoran za takmičare, svlačionice, ali i druge prostorije.

Noviteti će koristiti i Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, rekao  je Žil Moreton, predsednik Francuske teniske federacije.

 

 

Takođe, među novitetima je i činjenica da će sve ulaznice za turnir sada biti u prodaji isključivo putem specijalne aplikacije.

Na kraju, ukupan nagradni fond turnira povećan je za 7,82 odsto u odnosu na prethodnu godinu uz značajne povišice za pobede u kvalifikacijama i ranim rundama turnira.