Vesti iz odbojke

Ne brinemo za energiju i snagu: Milija Mrdak veruje da će Partizan biti pravi u majstorici sa Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 12:21
Milija Mrdak, odbojkaš Partizana, optimista pred ključni meč sa Zvezdom MN Press
Milija Mrdak, odbojkaš Partizana, optimista pred ključni meč sa Zvezdom

U kolektivnim sportovima uspeh nikako ne može biti isključivo delo pojedinca, ali brojke kažu da je Milija Mrdak bio lokomotiva Partizana u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije u odbojci, jer su njegovih 28 poena bili ključni tas na vagi protiv Crvene zvezde. Dovoljni za izjednačenje u pobedama i majstoricu sa večitim rivalom 26. aprila na beogradskoj Banjici. 

I crno-beli i crveno-beli su se istrošili tokom brojnih setova od početka konačnih obračuna za titulu, ali kapiten branioca titule veruje da njegov tim ima još rezervi za biti ili ne biti obračun sa kolegama iz Zvezde. 

"Možda nam nekako i prijaju utakmice kada moramo da ih dobijemo... Ne brinemo za energiju i snagu, imamo fantastičnog kondicionog Šestakova koji nas uvek pripremi da budemo najbolji kad je najpotrebnije. Ne brinem ni za sebe, ni za celu ekipu. Drago mi je što je došlo do pete utakmice... Drago mi je i što su treća i četvrta otišle u pet setova, zato što ipak ovo je finale. I mi i oni smo pokazali visok nivo odbojke. Ali, ima još prostora da se podigne", tvrdi Mrdak pred zadnji čin odbrane titule, nada se kapiten.

 

 

Ekipa Ivice Jevtića vodila je s 2:0, ali je tim Bojana Janića seriju vratio na početak, na zadovoljstvo domaćih ljubitelja odbojke, jer su se nagledali sjajnih poteza s obe strane mreže. 

"Nisam vodio evidenciju koliko je finala bilo u pet utakmica do sada... Ali, drago mi je. Na četvrtom meču je prvi put stvarno hala bila popunjena do poslednjeg mesta. Drago mi je što je to bilo na poslednjem meču u "Masteru" ove sezone. Nadam se da će naša publika doći na Banjicu u petak da nas podrži. Nadamo se da ako pokažemo visok nivo, da ćemo podići taj pehar. Mnogo toga zavisi od Zvezde, koja ima fantastičnu ekipu. Pokazalo se to tokom cele sezone... U ovih nekoliko utakmica se videlo da koriste čak i kad se mi na trenutak opustimo. Moramo da zaboravimo sve do sada i da se okrenemo majstorici".

Prema rečima Partizanovog vođe na terenu niko nema nikakvu startnu prednost u utakmici odluke. 

"Mislim da nema psihološke prednosti... Nama s jedne strane prijaju utakmice koje moramo da dobijemo, nadam se da ćemo opravdati to što nas je krasilo i u poslednjoj", zaključio je Milija Mrdak.

 

Cup tree provided by Sofascore