Vesti iz automoto sporta

Veliki uspeh srpsko-italijanskog tima na trci u Asenu, Nikolas Spineli menjao Moto GP pobednika Danila Petrućija, pa došao do trijumfa sa Barni Sparkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 22:28
Pobedničko postolje u Asenu Guliver/Erlhofx
Pobedničko postolje u Asenu

Srpsko-Italijanski tim Barni Spark danas je ispisao istoriju. U trećoj zajedničkoj godini takmičenja u svetskom prvenstvu za produkcijske motore (svetskom superbajku) Barni Spark tim ostvario je prvu pobedu.

Trijumf je došao na trećoj rundi ovogodišnjeg prvenstva na legendarnoj stazi u Asenu. Junak dana je bio  vozač Nikolas Spineli koji je menjao nekadašnjeg Moto GP pobednika Danila Petrućija. 

Bivši vozač Dukatija je pre deset dana doživeo tešku povredu na treningu i bio je primoran da preskoči ovu rundu. Ipak, srpski tim našao je pravo rešenje. 

Vozeći pod srpskom zastavom Nikolas Spineli je uspeo da ostavi iza sebe nekadašnje Moto GP i Superbajk vozače, kao što su: Toprak, Bautista, Janone, Gardner, Džonatan Rea.

 

 

Da uspeh bude još veći ovo je prvi put da je Nikolas vozio superbajk motor koji je tim Barni Spark razvijao za Danila Petrućija. Ova pobeda pokazuje da ekipa Barni Spark ima najbolje pripremljen motor od svih učesnika što je za jedan privatni tim ogroman uspeh.

Još jednom je ceo svet video da iz male Srbije dalaze vrhunski stručnjaci i ljudi koji imaju kvalitet da se popnu na krov sveta.