Vesti iz borilačkih veština

Fascinantan rezultat, ali nisam začuđen: Mirko Ždralo o obilju medalja srpskih bokserki na prvenstvu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 11:57
jedna od srpskih bokserki posle brojnih pobeda na EP 2024 u Beogradu TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ
jedna od srpskih bokserki posle brojnih pobeda na EP 2024 u Beogradu

Srpske bokserke osigurale su najmanje 11 medalja za našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, samo je pitanje kog će konačnog sjaja biti, ali i da sve ostanu bronzane ovo takmičenje biće ispisano zlatnim slovima u istoriju našeg boksa. 

Selektor Mirko Ždralo najavljuje, pak, nove divne vesti iz dvorane "Aleksandar Nikolić", gde se polufinalnim borbama danas nastavljaju bitke za konačan plasman ui brojnim kategorijama. 

"Iza nas je istorijski dan za boks u Srbiji, generalno i kad je reč oženama i muškarcima. Ženska bokserska reprezentacija osigurala je jedanaest medalja i time se svrstala među najveće evropske sile na ovom prvenstvu. Verujem da naše šampionke mogu u narednim danima još više od ovoga", smatra mladi stručnjak, čiji potpis stoji iza silnih uspeha u karijeri aktuelne evropske šampionske u konkurenciji mlađih seniorki Sare Ćirković

Kristina Nađ Varga, Draga Jovanović, Natalija Šadrina, Nina Radovanović... redom će u ring, u poteru za još jačim rezultatima od postignutog, kao dokaz kontinuiranog uspona našeg boksa. 

"Srbija je po prvi put u istoriji izvela kompletnu žensku reprezentaciju na seniorsko Evropsko prvenstvo i to je svakako bio veliki poduhvat za naš savez i stručni štab. Lično, iako je ovo zaista fascinantan rezultat, nisam začuđen, jer većina ovih devojaka je život posvetila boksu i sav dugogodišnji rad stao je u taj jedan dan, koji se desio u četvrtfinalnim mečevima i borbi za obezbeđivanje medalje. Kroz sam ciklus priprema za ovo Evropsko prvenstvo, kroz šest meseci rada, bilo nam je jasno da imamo ekipu za velika dostignuća", zaključio je Ždralo.