Vesti iz borilačkih veština

Srpski bokseri i bokserke obezbedili čak 20 medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.04.2024 22:09
Veljko Ražnatović slavi ulazak u polufinale FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ/ bs
Veljko Ražnatović slavi ulazak u polufinale

Fantastičan uspeh srpskih boksera i bokserki na EP u Beogradu. Posle 11 obezbeđenih medalja u ženskoj konkurenciji, srpski bokseri dodali su još devet.

Rade Joksimović i Omer Ametović plasirali su se ranije u polufinale EP u prvoj sesiji. U prvoj sesiji pored Joksimovića i Ametovića nastupili su i Tamir Galanov i Nazif Sejdi. Galanov i Sejdi su poraženi u četvrtfinalu EP.

Joksimović je u kategoriji do 48 kilograma u četvrtfinalu EP pobedio Moldavca Iona Plinga. Srpski bokser će se polufinalu EP boriti protiv Jermena Harutjunjana Bareghama. Ametović je u kategoriji do 51 kg izvojevao veliku pobedu u četvrtfinalu EP nad Davitom Japaridzeom uz Gruzije. Ametović će se u polufinalu EP boriti sa predstavnikom Turske Sametom Gumusom.

Tamir Galanov je u četvrtfinalu EP u kategoriji do 54 kg poražen od Rusa Dmitri Dvalija. Nazif Sejdi je u kategoriji do 63,5 kg izgubio od Rusa Mamedova Gabila.

Srpski reprezentativac Vahid Abasov je u četvrtfinalu EP u kategoriji do 67 kg savladao Rafaela Buzu iz Mađarske, dok je Jovan Nikolić u kategoriji do 71 kg eliminisao predstavnika Crne Gore Stefana Savkovića. Abasov će se u polufinalu EP boriti sa Lašom Gurulijem iz Gruzije. Nikolić će se u polufinalu EP boriti sa Moldavcem Vasiljeom Čebotarijem. 

Rastko Simić je u četvrtfinalu EP u kategoriji do 80 kg savladao Iseni Arjana iz Severne Makedonije. Simić će polufinalu EP snage odmeriti sa Saveli Sadomom uz Rusije. Almir Memić je u kategoriji do 75 kg u četvrtfinalu EP pobedio Belgijanca Šririja Hamzu. Memić će se u polufinalu EP boriti sa Rusom Džambulatom Bižamovim.

Srpski bokser Veljko Ražnatović je stigao do polufinala EP u kategoriji do 86 kg, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Moldavca Čiriakova Andreiema. Ražnatović će se u polufinalu EP boriti sa Šarabutdinom Ataevim iz Rusije.