NBA

Filadelfija i Orlando smanjili na 1:2 u seriji: Embid ubacio 50 poena protiv Njujorka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 08:35
Džoel Embid Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Džoel Embid

Zvanično najbolji košarkaš NBA lige u prošloj sezoni, Džoel Embid pružio je nestvarno dobru partiju u trećoj utakmici prve runde plej-ofa Istočne konferencije najjače lige na svetu kad je u duelu protiv Njujorka ubacio neverovatnih 50 poena.

Prvotimac Filadelfije je imao i osam uhvaćenih lopti, četiri asistencije, kao i jednu uspešnu blokadu, a duplo manje ubačenih poena od njega je imao Tajres Meksej.

Embid je na ovom susretu napravio i ozbiljan incidnet kad je nezadovoljan što mu u napadu pre toga sudije nisu dosudile faul, nesportski sa zemlje za nogu uhvatio Mičela Robinosa i sve je moglo da eskalira u ozbijnu tuču. Džoel je kasnije na konferenciji za medije izjavio da je samo želeo da se zaštiti.

 

 

U ekipi Njujorka najefikasniji je bio Džejlen Branson sa 39 ubačenih poena i 13 uspenišh asistencija, dok je Džoš Hart meč završio sa 20 postignuth poena, pa je Filadelfija smanjila na 1:2 u seriji.

Prvu pobedu u uvodnoj rundi plej-ofa NBA lige ostvario je i Orlando koji je bio uspešniji od Klivlenda 121:83, a kod Medžika se posebno istakao Paolo Bankero koji je ubacio 31 poen.

Četvrti meč između Orlanda i Klivlenda igra se u subotu od 19.00 časova, dok se Filadelfija i Njujork sastaju dan kasnije u istom terminu, a oba susreta će biti prenošena na kanalima TV Arena sport.