Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd ima "pelcer" za splitski Jadran, Gocić traži dobitnu formulu za Pro Reko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 09:35
Živko Gocić, trener VK Partizan, sigurnog učesnika završnog turnira Evrolige MN Press
Živko Gocić, trener VK Partizan, sigurnog učesnika završnog turnira Evrolige

Vaterpolisti Novog Beograda ispunili su ono što je od njih očekivao i tražio trener Živko Gocić pre puta u Split, jer su novom pobedom nad tamošnjim Jadranom na vreme, dva kola pre kraja grupne faze Lige šampiona, pečatirali učešće na Fajnal-foru Evrolige. 

Za štikliranje jednog od sezonskih ciljeva bilo je potrebno više od jedne pobede, ali upada u oči da su mladi stručnjak, njegovi saradnici i ekipa, predvođena višegodišnjim Gocićevim saborcem u zlatnoj eri reprezentacije Srbije Filipom Filipovićem, pronašli recepturu za hrvatski tim, obzirom na to da su ga dobijali i u regionalnom takmičenju.

Nedavno su baš preko grbače respektabilnog sastava Splićana stigli do svoje druge titule u Premijer ligi, a ove srede su njihovim potapanjem osigurali treći vezani nastup na završnom tutniru elitnog kontinentalnog takmičenja, jer je u isto vreme i Pro Reko obavio svoj deo posla protiv Marseja.

Beograđane pre F4, od 6. do 8. juna na Malti, očekuje još jedan sudar oči u oči sa Italijanima, za prvo mesto u konačnom rasporedu ekipa četvrtfinalne A grupe LŠ, 15. maja na Apeninima, kada će Nikola Jakšić i društvo imati priliku da se revanširaju Đenovljanima za aprilski poraz na svom bazenu (14:15).

Međutim, mnogo je važnije kako će proći njihov eventualni duel na mediteranskom ostrvu, jer su šanse pola-pola da se aktuelni prvak i vicešampion sastanu u polufinalu ili finalu Fajnal-fora. Titula je sama po sebi dovoljan motiv, pogotovo što je poenta svih ulaganja VK Novi Beograd upravo uspinjanje na krov Evrope, ali postoji i bonus inspiracija.

Obzirom na to da je Novi Beograd u oba finala LŠ, u sezonama 2021/2022. i 2022/2023 (11:14), prvo sa (takođe) vaterpolo legendom Igorm Milanovićem, a onda sa sadašnjim šefom struke, ostajao za malo kratak u biti i nebiti meču sa Pro Rekom. Da sportska tragedija bude veća oba puta pred svojom publikom.

Zato će Gociću i igračima sigurno ta potencijalna prilika za veliki revanš biti u malog mozgu sve do konačne popune liste učesnika malteškog vaterpolo hepeninga i žrebanja parova. Za to vreme, regionalni vladar nastaviće da plovi domaćim vodama, s podrazumevajućom ambicijom da u klupsku trofejnu salu unese novi pehar šampiona Srbije. 

 

Standings provided by Sofascore