Premijer liga

Nije gotovo, moramo da učimo iz Liverpulovih grešaka: Gvardiola poziva na oprez pred odlučujuće borbe za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 09:28
Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Pep Gvardiola

"Počistli" su fudbaleri Mančester sitija ekipu Brajtona u zaostalom meču 29. kola Premijer lige i trenutno se nalaze na drugoj poziciji tabele elitnog ranga takmičenja sa bodom manje od vodećeg Arsenala.

Ono što ide u prilog aktuelnom šampionu Evrope i Engleske je to što im i utakmicu manje od lidera, pa ga mnogi več sada proglašavaju za osvajača trofeja.

Međutim, iskusni trener "građana", Pep Gvardiola kaže da neće dozvoliti da se njegovi igrači uljuljkaju zbog te situacije jer do kraja sezone treba da se odigra još pet utakmica.

"Važnoje da smo pobedili i još je sve u našim rukama. Ali, ne možemo govoriti da je prvenstvo završeno. Pogledajte samo šta se dogodilo Liverpulu. Dugo su bili na vrhu, onda su poraženi od Kristal palasa i Evertona", rekao je Gvardiola i dodao:

"Ovo je Premijer liga, najjače takmičenje u u Evropi i ovde opuštanja ne sme da bude. Isto što se dogodilo Liveruplu može da se desi i nama, ukoliko ne budemo koncentrisani."

Mančester siti naredni meč Premijer lige igra u nedeljeu, 28. aprila u Notignemu, zatim na svom terenu dočekuje Vulverhempton, pa gostuje Fulamu, posle čega je na redu, možda i najveće iskušenje do kraja sezone, gostovanje Totenhemu u Londonu i na kraju, 19. maja na svom "Etihadu" dočekuje Vest Hem.

Uz sve to, 25. maja na programu je i veliki derbi Mančestera između Sitija i Junajteda u okviru finala FA kupa koje se igra na legendarnom Vembliju.