Vesti iz ostalih sportova

Prestonica je spremna, a vreme idealno: U subotu se održava 37. Beogradski maraton, prenos na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 14:17
Konferencija povodom održavanja 3. Beogradskog maratona Tanjug/ Strahinja Aćimović
Konferencija povodom održavanja 3. Beogradskog maratona

Start 37. Beogardskog maratona biće u nedelju, 28. aprila u 08.00 časova ispred Crkve svetog Marka, a očekuje se da će trka kroz centralne prestoničke ulice okupiti rekordnih 13.000 gledalca, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Specijalni gost ovogodišnje najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji biće direktor Čikaškog maratona, Majkl Niši, a očekuje se da će učešće u ovoj trci uzeti oko 15.000 učesnika iz 70 zemalja širom sveta.

"Čikago i Beograd su od 2005. godine bratski gradovi, a i naši maratoni su nastavili u istom pravcu. Ta saradnja traje dugo, razmenjujemo iskustva i trudimo se da pomognemo tamičarima da imaju najbolja moguća iskustva. Hvala Beogradi na pozivu i nadam se da ćemo svi uživati", rekao je Niši.

Organizatori veruju da će predsetoječi Beogradski maraton biti najuspešniji do sada, a direktor Darko Habuš izneo je detalje o ovoj manifestaciji.

"Beogradki maraton je kandidat za Evropsko prvenstvo u uličnom trčanju 2025. godine , a kada se u našem gradu bude održavala izložba EXPO 2027, ova trka će imati svoje 40. ozdanje i treba da budemo ponosni na nnu. Broj stranih učesnika iz godine u godinu raste, pa pozivam navijače da dođu da ih podrže", rekao je Habuš i naglasi da če na maratonu učestvovati i 150 kadeta Vojne akademije.

Direktan prenos 37. Beogradskog maratona biće realizovan na TV Arena sport, a Habuš je istako da i sa te strane veruje da će biti napravljen pomak naviše.

"Očekujemo da ove godine nadmašimo 500.000 gledalca koliko smo imali pre godinu dana. Prenos će biti realizovan sa 36 kamera i zaista očekujemo pravi spektakl", rekao je Habuš.