Vesti iz rukometa

Bregar posle žreba za EP: Izvukli smo možda i najtežu grupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 17:39
Uroš Bregar, selektor rukometašica Srbije RSS
Uroš Bregar, selektor rukometašica Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije na šampionatu Evrope igraće u grupi B, u mađarskom Debrecinu, sa selekcijama Crna Gore, Rumunije i Češke, odlučeno je danas žrebom u Beču. Selektor Uroš Bregar izjavio je da ne može da bude zadovoljan žrebom.

"Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu", rekao je Bregar.

 

 

Nadali su se u stručnom štabu naše reprezentacije da će ih sreća pogledati na žrebu, ali se to nije desilo.

"Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu".

Evropsko prvenstvo se igra od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim", zaključio je Bregar.