Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 22:00
Real Madrid - Mallorca
arenasport2
Na programu od 20:45
Man. United - West Ham
arenasport3
Na programu od 21:00
Milan - Venezia
arenasport4
Na programu od 20:45
Vardar - Meshkov Brest
arenasport5
Na programu od 21:00
Metz - PSG
Otvori pretragu
Covid-19 i fudbal
Fudbal
23.07.2021. • 22:17

KAKAV PREDLOG: Fudbaler koji neće da se vakciniše treba da plati

Covid-19 i fudbal
Refugio Ruiz/Getty Images
Doktor iz FS Italije izneo neobičnu ideju

Nastavlja koronavirus da pravi probleme. Pojava novog delta soja je dodatno ugrozila zdravlje mnogih.

Zbog svega toga je jedan od članova medinske komisije u Fudbalskom savezu Italije odlučio da javno predloži novo pravilo za fudbalere u italijanskom fudbalu.

"Većina fudbalera je vakcinisana, bar jednom dozom i ima mali broj onih koji nisu vakcinisani što je korak napred u odnosu na prošlu sezonu", počeo je izlaganje Đani Nani za radio "Punto Novo".

Zatim je pojasnio šta bi on uradio.

"Ne možemo da nateramo ljude da se vakcinišu, ali možemo da donesemo drugačije odluke. Možemo da kažemo onima koji se ne vakcinišu da će snositi finansijske posledice ako se zbog njih neko drugi zarazi. Ako ste vi krivi za širenje zaraze, onda treba da snosite konsekvence. Ljudi su slobodni u donošenju odluke i to je njihovo pravo, ali moraju da imaju na umu moralnu i ekonomsku odgovornost i smatram da ne tražim mnogo."

Italija uvodi "Zeleni pasoš" koji će omogućiti navijačima da prisustvuju mečevima u Seriji A i Seriji B, u ograničenom kapacitetu. To je potvrda o tome da ste primili dve doze vakcine.

"Optimista sam, deluje mi da ćemo tako da se vratimo u neki vid normalnog života. Jedino se brinem zbog načina na koji će da se ulazi i izlazi sa stadiona, ali sve to može da se reši. Sa 'Zelenim pasošem' će mogućnost zaraze da se smanji", zaključio je Đani Nani.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci