Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Anjeli
Fudbal
22.01.2023. • 13:40

UEFA BI MOGLA DA IZBACI JUVENTUS IZ EVROPE: "Gazeta delo sport" tvrdi da u Nionu pomno prate dešavanja u Torinu

Anjeli
Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe
Italijanski mediji smatraju da "Staru damu" čeka i kazna Evropske kuće fudbala

Evropska fudbalska unija UEFA mogla bi da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, prenosi italijanska "Gazeta delo Sport".

Italijanski sportski sud kaznio je pre dva dana Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača od 2019. do 2021. godine. U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podneli tadašnji predsednik kluba Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika. Italijanski sportski sud je suspendovao nekoliko bivših čelnika Juventusa.

"Gazeta delo Sport" podseća da su nekadašnji čelnici Juventusa koristili transfere fudbalera da bi veštački povećali bilans u poslovanju kluba. Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi "evropska kuća fudbala" mogla da izbaci torinski klub iz evropskih takmičenja.

"Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone 'stara dama' ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu", ističe italijanski listi.

Juventus se trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli sa 22 boda.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci