Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Pregled 14. kola
arenasport2
Na programu od 10:00
Real Madrid - Valencia
arenasport3
Na programu od 10:30
Barcelona - Nantes
arenasport4
Na programu od 10:00
Bačka - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 10:30
9,79
Otvori pretragu
Novak
Tenis
24.04.2021. • 23:17

MOGU DA BUDEM LJUT SAMO NA SEBE: Đoković svestan svojih grešaka

Novak
(MN Press)
Srpski as pričao posle poraza u Beogradu

Ostavio je Novak Đoković mnoge u šoku na turniru u Beogradu. Bio je „već viđen“ kako podiže pehar u srpskoj prestonici, ali se to neće dogoditi.

U polufinalu ga je eliminisao Aslan Karacev (Rusija) sa 2:1 u setovima. Nije prvi reket sveta bio previše raspoložen posle meča.

Čestitam mu, odigrao je hrabro i zaslužio pobedu. Bilo je dosta uspona i padova, iamo sam i nekih zdravstvenih problema u prethodna dva dana, ali to nikako ne umanjuje njegove zasluge. Ipak, neću se sećati momenata sa ovog meča zbog poraza. Bio sam blizu, a on je svaki put odigrao hrabro i to mu se isplatilo – jasan je Novak.

Nije mu bilo lako da objasni šta je pošlo po zlu.

– Što se analize meča tiče, teško je sada pričati, svelo se sve na udarac dva. To je sport, ponekad dobijete, ponekad ne. Nisam bio na svom nivou, mogu da nastavim da radim. Ne znam da li ću igrati na drugom turniru u Beogradu niti u Madridu. Iskreno, umoran sam malo od pravljenja planova, mada ću se potruditi da budem u Beogradu.

Izgledalo je da će stvari krenuti na bolje kada je Novak izjednačio u setovima.

– Zbog publike sam dobio drugi set, imao sam šanse u nastavku, ali je zasluženo on dobio treći set. Rolan Garos je i dalje moj najveći fokus. Svestan sam da moram da napredujem i da igram mnogo bolje da bih imao šansu da osvojim taj trofej. Bolje nego u Monte Karlu i ovde. Nadam se da će biti najbolje u Parizu.

Ne krije da je tužan zbog neuspeha.

Razočaran sam što se ovako završilo kod kuće. Izgubio sam od boljeg igrača koji je bio hrabriji, agresivniji, i to je dalo rezultat. Za nas je bio generalno uspešan turnir, nadam se da ćemo imati dobro finale i da ću igrati opet ovde za četiri-pet nedelja. Još uvek ne znam, ali je Rolan Garos moj glavni cilj.

Na kraju su ga pitali i kako uspeva tako brzo da se smiri i da čestita protivniku posle ovakvih poraza.

Ljut sam na sebe ne na protivnika, on je bio bolji kada je bilo najpotrebnije. Ako me neko pobedi mogu da budem ljut samo na sebe, ne na rivala, ko god dobije zaslužuje čestitke – zaključio je Đoković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci