Evroliga

Lojd pogurao Monako ka pobedi, "kneževi" poravnali na 1:1 u seriji protiv Fenera

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.04.2024 21:22
Džordan Lojd u duelu sa Markom Gudurićem Profimedia
Džordan Lojd u duelu sa Markom Gudurićem

Košarkaši Monaka pobedili su Fenerbahče 93:88 (31:21, 23:29, 11:24, 28:14) i tako poravnali na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Imali su puleni Saše Obradovića imperativ pobede na ovoj utakmici, budući da je Fener slavio u prvom meču i eventualnom drugom pobedom na gostujećem parketu bi praktično rešio pitanje pobednika ove serije.

Monako je odlično započeo meč i veoma brzo se odlepio na dvocifrenu razliku, koju je održavao do kraja prvog poluvremena. Fenerbahče se sjajnom trećom četvrtinom vratio u meč, potom i poveo, ali se Monako u finišu probudio i trojkom Džordana Lojda preko Skotija Vilbekina overio pobedu.

 

 

Najefikasniji u Monaku bio je Donatas Motijunas sa 18 poena, tri manje je ubacio Džordan Lojd, a Eli Okobo je dodao 13. Ono što može da brine trenera Obradovića je bleda partija Majka Džejmsa, koji je kada je bilo najvažnije maltene bežao od lopte, a susret je završio sa osam poena (prosek mu je 18,6 ove sezone).

Na drugoj strani istakao se Tajler Dorsi sa 25, Vilbekin je ubacio 23, dok je srpski repreznetativac, Marko Gudurić, postigao pet poena.

Treći meč ove serije na programu je prvog maja, a ovoga puta domaćin će biti Fenerbahče.