Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Spars - Lovćen
arenasport2
Na programu od 17:00
Igokea - Krka
arenasport4
Na programu od 16:15
PAOK - Larisa
Otvori pretragu
HR
Rukomet
14.01.2021. • 12:11

"OVDE JE KAO DA IDEMO U RAT": Hrvati se žale na organizaciju!

HR
MN Press
- Kad idemo na trening vidim šest oklopnih vozila - , kazao je selektor Hrvatske i turnir uporedio sa ratom, što je zaista malo preterano.

Svetsko prvenstvo u rukometu protiče bez reprezentacije Srbije, koja na nepravedan način nije dobila priliku da se izbori za plasman, a redom svi učesnici kukaju na domaćina Egipat koji je na amaterski način organizovao takmičenje.

Prvo su se glavne zvezde pobunile i rekle da neće igrati ako bude navijača, ali iako je to usvojeno svakodnevno se dešavaju propusti.

Zbog toga je reagovao i selektor hrvatske reprezentacije Lino Červar. Ima dovoljno iskustva da zna kako izledaju najveće svetske smotre, a ovu u Egiptu uporedio je sa ratom.

- Šta da vam kažem o organizaciji... Kad idemo na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat.Složeno je jako. Nikad nisam bio na ovako velikom takmičenju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad opisati vama, kako se osećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi - , priznao je Lino Červar pred start turnira.

- Teško je, ali drago mi je da se i momci prilagođavaju. Jedva čekam da počnu utakmice i nadam se da će taj sportski deo razbiti takav oprez i da ćemo biti slobodni - .

Červar ističe da mu ne smeta toliko što u vanrednim okolnostima neće biti navijača i ističe da će u takvoj situaciji "jačati timski duh", a da će mu takođe biti lakše i da komunicira sa igračima, pošto inače ne mogu sve da ga razumeju.

Hrvatska Hrvatska jer razočarala pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj i zauzela tek šesto mesto, a sada su opet u užem izboru za zlato.

- Ovo je posebno prvenstvo na kojem može da iskoči neka reprezentacija koja nije među favoritima. Niko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopšte pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bi trebalo da opterećujemo igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru - , zaključio je Červar.

Hrvatska na startu Svetskog prvenstva igra protiv selekcije Japana u petak od 18 časova.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci