Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Žreb
arenasport2
Na programu od 17:30
Nymburk - AEK Athens
arenasport3
Na programu od 18:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 16:30
LA Lakers - Miami
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
13.08.2020. - 13:56

Pojačanje za Uniju ABA igrača: Imenovan i bivši reprezentativac

MN Press
Još jedan poznati sportista stao je na čelu sindikata košarkaša regionalnog takmičenja.

Rukovodsto Unije igrača ABA lige ojačano je za poznato ime.

Projekat, čiji su idejni tvorci i osnivači Rade Zagorac i Nenad Miljenović, koji za cilj ima da se zaštite prava igrača koji nastupaju u regionalno takmičenju i unapredi njihov status, od danas će predstavljati i Aleksandar Rašić, nekadašnji reprezentativac Srbije.

On je imenovan za generalnog menadžera Unije igrača ABA lige "Voice".

Rašić se svojevremeno pet sezona takmičio u ABA ligi, a osvojio je tri šampionska prstena, dva sa Partizanom i jedan sa FMP-om. U 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri branio je boje čačanskog Borca, Efesa, moskovskog Dinama, Albe, Trabzonspora, Sijene, Lijetuvos ritasa, Ankare, Konjaspora, Turk Telekoma, Steaue, Kluža, a dres sa državnim grbom nosio je na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj i Evropskom šampionatu 2011. u Litvaniji.

Na novoj funkciji Rašić će zastupati i predstavljati Uniju pred njenim partnerima, od njenih članova do ABA lige, a u saradnji sa Bordom igrača donosiće i sprovoditi najvažnije odluke Unije.

"Izuzetno mi je drago što se aktivno uključujem u jedan ovako zdrav projekat. Mislim da je ideja sjajna i da je ovo veliki korak napred za košarku u regionu. Rade i Nenad su do sada uradili veliki deo posla, zajedno sa njima ću proći kroz ceo program i videćemo koje stvari možemo da unapredimo", konstatovao je Rašić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci