Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:45
Partizan - Cedevita Olimpija
arenasport2
Na programu od 12:00
Lyon - Monaco
arenasport3
Na programu od 12:00
Burnley - Tottenham Hotspur
arenasport4
Na programu od 12:00
Boulogne Levallois - Limoges
arenasport5
Na programu od 12:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
17.10.2020. - 14:23

ZVEZDA ME NIJE HTELA JER SAM HRVAT, ROBI JE POLA SRBIN: Ćiro Blažević uzburkao strasti na Balkanu!

MN Press
Navikli smo na kontroverzne izjave

Legendarni hrvatski trener Miroslav "Ćiro" Blažević gostovao je u "Podkast Inkubatoru" i odgovorio na niz zanimljivih pitanja, a svakako je najviše pažnju privuklo ono o srpskom fudbalu.

"Trener svih trenera" upitan je da li je dobio ponudu da vodi reprezentaciju Srbije?

"Nikad ozbiljnih. Nisam mogao da razmotrim takvu ponudu. Poštujem njihov sport, njih poštujem, izuzev onih divljaka... Teško, vrlo teško... Ne bi ni oni hteli mene", rekao je Blažević i potom dodao da je s druge strane bio mnogo bliži Crvenoj zvezdi.

Blažević se proslavio na klupi Dinama, a nije tajna da ga je i najveći klub Jugoslavije motrio

"Svojevremeno je Stambolić, koji je bio faca, silno hteo da dođem u Crvenu zvezdu. Ali Džajić i Cvetković su rekli: 'Gde će Hrvat kod nas da bude trener?!'. I to je dobro".

"Ali, mi Hrvati smo malo širi, kod nas je Miljan Miljanić bio trener".

Na konstataciju novinara da je Robert Prosinečki bio ipak trener Crvene zvezde i da sa tim niko od navijača crveno-belih nije imao problem, burno je reagovao Ćiro Blažević.

"Prosinečki je pola Srbin, pola Hrvat! Koga ti zaje**vaš sada? Ali, on je Hrvat kojeg ja volim i poštuje sve što je hrvatsko. Nemam primedbu na njega. Moja žena voli Sevilju i želi da vidi taj grad kako treba. On iz Zagreba ide sa njom u Sevilju da joj pokaže sve. To je odnos Prosinečkog i Ćira i njegove porodice", rekao je Blažević koji je imao drugačiji početak saradnje sa Robijem.

Naime, na početku njegove karijere u Dinamu rekao je da će "pojesti trenersku diplomu ako od njega bude fudbaler", da bi Prosinečki sa Zvezdom bio šampion Evrope, a onda igrao za Real i Barsu.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci