Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Dallas - LA Clippers
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled 2019
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2016
arenasport4
Na programu od 06:30
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
24.03.2020. - 09:24

Legenda Partizana: Mi, "omladina", da sedimo kod kuće, SOLIDARNOST!

MN Press
Mustafa Hasanagić, član sjajne generacije

Mustafa Hasanagić bio je deo sjajne generacije fudbalera Partizana, koja je dogurala do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine. Crno-beli su tada u finalu izgubili od Real Madrida 1:2, ali ostalo je zapisano da su "Partizanove bebe" harale Evropom.

Hasanagić, danas 78-godišnjak, poput svih nas mora da poštuje mere izolacije i sve druge koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja korona virusa. S obzirom na godine koje ima on spada u najrizičniju grupu. Ali, ne pada mu teško to što ne može da izlazi, druži se, dolazi na stadion Partizana...

"Ja sam ovu situaciju shvatio krajnje ozbiljno. Kod kuće sam, ne primam posete, kad je lepo vreme sa suprugom izađem u bastu, gledam televiziju, pratim vesti i medije. Sad je idealan momenat za sve društvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomažu da se preko telefona ispricam sa decom i unučićima. Proći će i ovo, treba biti strpljiv, kao što izreka i kaže 'strpljen-spasen'", kaže ovaj legendarni fudbaler Partizana.

Hasanagić se dotakao i sveopšte situacije izazvane pandemijom korona virusa.

"Neverovatno je, ali realno da je jedan virus saterao u kuće ćeo svet. Treba ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi 'omladina' uopšte. Sad treba pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može biti na udaru iako ima ljudi koji razmišljaju da to njima ne može da se desi. Ni fudbal i fudbaleri nisu pošteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu, i ovo će proći, samo što je poenta da prođe sa što manje ljudskih žrtava, a o posledicama ekonomskim i drugim otom-potom".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci