Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
09.07.2020. • 09:29

Nazire li se kraj agonije VK Partizan? Zakazana vanredna sednica UO

MONDO/Goran Sivački
Da li je ovo početak kraja svega lošeg u klubu?

Bliži li se kraj agoniji vaterpolo kluba Partizan? Moguće je, pošto je vanredna sednica Upravnog odbora zakazana za ponedeljak i na njoj bi trebalo da počnu da se rešavaju nagomilani problemi.

To je za MONDO rekao Aleksandar Šoštar, (ne) smenjeni predsednik Upravnog odbora, koji predstavlja jednu od dve struje u jednom od najvećih imena ovog sporta u svetu, i zbog čijih sukoba sada polako nestaje.

Stanje u Vaterpolo klubu Partizan je odavno alarmantno, pre svega zbog finansijske dubioze i duga od najmanje 6,5 miliona evra, kao i spora sa opštinom Voždovac oko vlasništva nad bazenom i odlivom igrača.

U gigantu sa Banjice ne zna se trenutno ko upravlja klubom. Sa jedne strane je Aleksandar Šoštar, koji je, ispostaviće se, nelegalno smenjen početkom decembra prošle godine, a sa druge strane su bivši igrač i dugogodišnji funkcioner u klubu Mirko Bradajić i direkrtor Tatijana Rakas, koji sada upravljaju klubom.

JSD Partizan je tražio održavanje vanredne sednice Upravnog odbora, a nju je sada zakazao legitimni predsednik Partizanove Skupštine Zoran Avramović, rekao je Šoštar.

Posle haotične konferencije za novinare, koju su prekinuli i roditelji, pitanje je da li će sve proći mirno i kako treba. Da li je Šoštar razgovarao sa njima da sve prođe civilizovano?

"Sa drugom stranom zaista ne znam kako da se razgovara. Što se mene tiče, kao i uvek do sada, sve mora da bude civilizovano, jer to jedino odgovara Partizanu", rekao je on.

Šoštar tvrdi da su njegov naslednik Bradajić, direktorka Tatjana Rakas i ljudi oko njih nezakonitim putem preuzeli komande, i ona je posle potvrđena odlukama beogradskog sekretarijata za sport i Ministarstva omladine i sporta.

Dve struje optužuju jedna drugu za loš rad, nedomaćinsko poslovanje. Ustali su i roditelji dece koja još treniraju u Partizanu, mada se zbog hladne vode na Banjici, "seljakaju" po raznim drugim bazenima u Beogradu. U međuvremenu, proslavljeni golman Aleksandar Šoštar dobio je dokaz da je skupština na kojoj je smenjen 2. decembra 2019. godine bila nelegalna.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan je zauzelo stav prema katastrofalnim dešavanjima u klubu čija je škola vaterpola spala na 70-80 dece, prvi tim praktično ne postoji, bazen nije u funkciji zbog hladne vode…

"Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu. Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke Skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje vanredne Skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine", piše u saopštenju Upravnog odbora JSDP.

"Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan. Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, opor ali je zakon", piše u saopštenju JSD Partizan.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci