Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 12:00
Marseille - Strasbourg, The Best of
arenasport3
Na programu od 12:30
Monza - Conegliano
arenasport4
Na programu od 12:00
Radnički - TSC
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
Otvori pretragu
dodela Majske nagrade
Ostali sportovi
20.05.2022. • 14:53

DODELJENE MAJSKE NAGRADE: Priznanje i novinaru TV Arena sport

dodela Majske nagrade
(MN Press)
Najveće društveno sportsko priznanje uručeno u Narodnoj skupštini

Majske nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Među laureatima u više kategorija našli su se Fudbalski savez Srbije, u čije ime su nagradu primili selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, potpredsednik FSS Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i Sportski savez Priboja, Tekvondo klub Galeb, karatistkinja Jovana Preković, Čongor Baranj (kuglanje), sportski stručnjak Goran Mikec, direktor Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić...

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zahvalio dobitnicima što su doneli radost naciji i direktno ili indirektno uticali na bolje rezultate u srpskom sportu.

"Srpski sport obara rekorde u bilo kojoj disciplini da se takmiči. Timski duh je nešto što krasi sve nas, zahvaljujem svima vama što ste učinili da budemo ponosni na vas, a danas posle godina izazova, sigurni smo da ćemo obarati još veće rezultate", poručio je Udovičić.

On je naglasio da će se svi i dalje truditi da opravdaju poverenje, a to je da Srbija, kako je istakao, sa razlogom bude zemlja svetskih šampiona.

Jedna od dobitnica i olimpijska šampionka, karatistkinja Jovana Preković rekla je za Tanjug da joj najnovije priznanje pokazuje veličinu postignutog uspeha.

"Izuzetno sam srećna i srce mi je ispunjeno, jer sam na lep način predstavila mladim nadama lep put i primer kako može iz malog mesta da se dođe do vrha", rekla je karatistkinja iz Aranđelovca.

Među dobitnicima su i nekadašnji bokser Mirko Puzović koji je primio Majsku nagradu za životno delo, kao i novinar Arene sport, Sašo Ilijoski i srpski paraolimpijski sportski strelac Zdravko Savanović.

Predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek zahvalio je sportistima za učešće u radu Skupštine i poželeo svima uspešan rad.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci