• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Tako se bori: Strajo "skinuo" peterac Gilenu, pobeda!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 25.07.2019.
Naša podmlađena vaterpolo reprezentacija borila se 32 minuta sa Nemcima, potom perfektno "tukla" peterce i...

MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji posle velike borbe i dramatične utakmice sa jakom Nemačkom.

Na kraju, presudili su peterci na plivalištu u Gvangdžuu:

Srbija - Nemačka 17:16, 12:12 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3)!

Kao što rezultat po četvrtinama i govori, nijedan tim nije uspeo da stekne veću prednost tokom 32 minuta igre. Intenzitet vaterpola nije upućivao na to da se ekipe trenera Dejana Savića i Hagena Stama bore za utešne pozicije posle poraza u četvrtfinalnim okršajima sa Španijom i Hrvatskom u utorak.

Naprotiv!

Dušan Mandić briljirao je i postigao pet golova iz osam udaraca, nakon što u duelu sa Špancima nije uspeo da šutne na gol nijednom.

 Đorđe Lazić bio je stoprocentan, dva od dva, a po gol su dali Nemanja Vico, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Ognjen Stojanović i Strahinja Rašović. Važnu ulogu imao je i Strajo Rističević, kojie je zaustavio osam udaraca nemačkih vaterpolista.


Na kraju presudili su peterci, koje su naši perfektno izvodili (Mandić 1:0, Dedović 2:1, Stojanović 3:2, S. Rašović 4:3 i Drašović 5:4), dok je na drugoj strani pod pritiskom popustio bivši vaterpolista Partizana, Luk Gilen.

Njegov udarac zaustavio je Rističević i odveo "delfine" u utakmicu za peto mesto protiv boljeg iz susreta Australija – Grčka.

Poslednji meč na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji podmlađeni Savićev tim, bez sedmorice zlatnih iz Rija, odigraće u subotu od 10 časova.

 

<< NAZAD