Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
São Paulo - Fortaleza
arenasport2
Na programu od 22:00
Phoenix - Dallas
arenasport3
Na programu od 23:30
Chicago - Vegas
arenasport4
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Budućnost VOLI
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
24.04.2020. - 19:06

Srbija bez prava da ode na Svetsko prvenstvo: Šamar "orlovima"!

MN Press
Sve je otkazano - i predbaraž i baraž! Dame bez borbe na Evropskom prvenstvu, muškarci ne idu na Svetsko.

Rukometna reprezentacija Srbije NEĆE BITI U PRILICI da se bori za plasman na Svetsko prvenstvo!

O čemu se radi?

"Orlovi" su, sve sa novim selektorom strancem (uskoro će biti određen), trebalo da se tokom baraža za odlazak na planetarnu rukometnu smotru, koja se sledeće godine održava u Egiptu, sastanu sa Slovenijom, ali od toga neće biti ništa.

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) je utakmice predbaraža i baraža zbog pandemije korona virusa suspendovao i dodaneo odluku da se na Mundijal direktno plasira 13 najboljih selekcija sa poslednjeg EURA, a među njima nije Srbija, koja nije uspela da prođe ni prvu fazu u Beču.

Pre nekoliko dana EHF je donao odluku da se mečevi baraža igraju u periodu od 29. juna do 5. jula, ali je ona danas promenjena, što je svakako šokirali sve kojima je uskraćena šansa da se na terenu bore za Svetsko prvenstvo.

Pravo učešća iz Evrope ima i Danska kao branilac trofeja,

 

Shodno tome, priliku da nastupe u afričkoj zemlji narednog januara dobiće osvajači medalja sa šampionata Evrope održanog pre tri meseca: Španija, Hrvatska i Norveška, kao i još deset najboljeplasiranih timova, a to su Slovenija, Nemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island i Češka.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. do 31. januara, a biće to prvi put da na jednom rukometnom Mundijalu učestvuju 32 selekcije.

Ovaj put bez Srbije!

S druge strane, najbolje srpske rukometašice će učestvovati na Evropskom prvenstvu bez borbe. Tako su u konkurenciji dama Francuska, Rusija, Holandija, Rumunija, Švedska, Mađarska, Crna Gora, Nemačka, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvatska izborile plasman na decembarski turnir u Norveškoj i Danskoj.

Žreb za EHF EURO 2020 za žene održava se 18. juna u Beču.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci