Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Futsal world
arenasport2
Na programu od 02:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 00:30
Milan - Sparta Praha
arenasport4
Na programu od 01:45
Sporting Greats
arenasport5
Na programu od 02:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
24.09.2020. • 14:10

IGRAO S LEBRONOM I PAVLOVIĆEM, A SAD PROSI NA ULICI: Bivši NBA košarkaš je bankrotirao i proživljava najteže trenutke

Guliver/Gregory Shamus/Getty Images, Twitter/CallTcooks/Screenshot
Navijači se već organizuju da mu pomognu...

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte Vest (37) fotografisan je na ulicama Dalasa kako prosi novac za hranu, a ovaj tužan prizor ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama.

Navijače je rastužilo što je Vest potpuno bankrotirao nakon uspešne košarkaške karijere, završene pre pet godina, pa su počeli da se raspituju kuda se "DW" kreće kako bi mogli da mu pomognu, a u čitavu priču su se uključili i ličnosti iz NBA.

Navodno već mesecima njegov bivši trener Dok Rivers i bivši saigrač Džamir Nelson pokušavaju da ga kontaktiraju, svesni da mu je potrebna pomoć. I to ne samo finansijska.

Delonte Vest je imao teško detinjstvo, odrastao je u siromaštvu, povređivao se, koristio razne droge i mnogo vremena proveo je u bolnicama. Dijagnostifikovan mu je bipolarni poremećaj, depresija, a imao je i problema sa zakonom.

 

Ovo nije prvi put da su ga građani fotografisali kako traži novac za hranu, bankrotirao je posle raskalašnog života, a više puta je dobijao i batine u uličnim tučama.

Vest je igrao na mestu pleja ili beka, izabran je kao 24. pik na draftu 2004. godine od strane Bostona, igrao je još za Sijetl i Dalas, kao i pojedine razvojne i kineske klubove, dok je dobar utisak ostavio i u Klivlendu u kom je igrao sa Lebronom Džejmsom i Sašom Pavlovićem.

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci