Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:30
Detroit - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 09:30
Sporting Greats
arenasport3
Na programu od 08:30
Gummersbach - RNL
arenasport4
Na programu od 09:30
Epizoda 10
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
18.05.2020. - 14:56

Dragan Šakota: Ako treba da se igra samo zbog suve istorije...

MN Press
Trener crveno-belih Dragan Šakota o prvim utiscima posle nedelju dana treninga i odluci koja se čeka o nastavku takmičenja.

Košarkaši aktuelnog šampion ABA lige i Srbije ušli su ovog ponedeljka u halu, prvi put posle više od dva meseca pauze zbog pandemije korona virusa.

Izabranici trenera Dragana Šakote trenirali su prošle nedelje "na otvorenom", tačnije na Malom Kalemegdanu, čak i po kiši, dok je potom Vlada Srbije dozvolila da se ekipni treninzi održavaju i u zatvorenim prostorima.

"Imali smo razloge što smo bili celu nedelju napolju", rekao je trener Crvene zvezde mts.

"Bolje je bilo biti na prirodi, Suncu, na vazduhu. Stvorena je dobra osnovica da se uđe u dvoranu i da sada treniramo s loptom, da igrači idu u teretanu, imaju prave treninge. Voleli bismo da imamo sve igrače, ali to je što imamo...".

"Treba polako dizati funkcije u organizmu koje zahteva košarka, a to je da se trči, da se igra odbrana, a za to telo mora biti zaista dobro spremno", dodao je Dragan Šakota.

Na konstataciju da Zvezdi u ovom trenutku fali "pola tima", pošto su svi inostrani košarkaši sem Majkla Odža van Srbije, trener Dragan Šakota kaže da se svi nalaze u fazi "kada ne znaju šta će biti", ali da iz ove kože ne mogu.

"Treniramo s onim što imamo. To eventualno pridruživanje drugih igrača koji dolaze iz drugačijeg ritma može da bude isto problem. To su objektivni problemi koji neće koštati samo nas, nego sve, teško će biti da se dostigne takmičarski ritam", kazao je Dragan Šakota i podvukao:

"Koliko god radili neće biti kao pre pauze".

Odluka o nastavku Evrolige očekuje se 24. maja, dok će tri dana kasnije biti doneta odluka i o sezoni u ABA ligi, koja će verovatno pratiti najjače takmičenje na "starom kontinentu".

Koliko je sve ovo u službu košarke i da li je realno da se igra?

"Pa… Osim one osnovne želje da sve bude kako treba, da se svi bavimo što volimo, to je samo naša želja, ali realnost je ovakva kako jeste. Kome će biti potrebna ova košarka i ovo takmičenje, to da li je to zbog suve istorije ili potreba da se neko nađe u određenom takmičenju, verovatno da, ali šta da radimo... Naše je da postignemo maksimum od ovoga što imamo", zaključio je Šakota.

Poslušajte i šta je trener Crvene zvezde mts rekao za TV Arena Sport.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci