Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Guti
Fudbal
09.12.2022. • 16:00

ŽELIM DA BUDEM SELEKTOR ŠPANIJE: Guti postavio visoke ciljeve

Guti
Guliver image / David Aliaga
Legenda Reala veruje da će mu se taj san ispuniti

Bivši fudbaler Real Madrida, Hoze Marija Gutiarez Ernandez, poznatiji kao Guti, ima veliku želju da jednog dana postane selektor fudbalske reprezentacije Španije.

Napadač koji je na "Santjago Bernabeu" proveo praktično ceo život, i koji je u 13 navrata branio boje seniorske reprezentacije "crvene furije", veruje da će mu se ova želja uskoro ispuniti.

"Želim da budem selektor fudbalske reprezentacije Španije. Bilo bi ostvarenje sna da kao trener predvodim svoju zemlju. Mislim da sam spreman, imamo veru u sebe da bih taj posao mogao kvalitetno da obavljam", rekao je Guti u izjavi za španske medije.

Nekadašnji reprezentativac je jedno vreme radio u omladinskoj školi Real Madrida, zatim se preselio u Bešiktaš, gde je, inače, proveo poslednjih godinu dana igračke karijere, a onda je od novembra 2019. do juna 2020. godine bio šef stručnog štaba Almerije.

"Čovek mora da pronađe svoj put i da veruje u ono što radi. Ukoliko je to tako, onda će sigurno doći nagrada za naporan rad. Praktično sam na početku karijere. Imam samo 46 godina i znam da je preda mnom mnogo mogućnosti, ali ne želim da žurim. Moja želja je da krenem ispočetka, da sam biram tim i da učestvujem u svemu što se tiče ekipe. Sve važne odluke moram da donosim ja i niko više. To je princip i tako ću uvek raditi", istakao je Guti.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci