Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Fudbal
26.05.2022. • 10:16

NEĆE REAL ODREĐIVATI ŠTA UEFA TREBA DA RADI: Čeferin odgovori Madriđanima

tanjug/ap/Richard Juilliart
Spor je nastao oko vlasničke strukture u PSŽ i nerealizovanog transfera Mbapea

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin oštro je odgovorio na optužbe iz Real Madrida kako ova organizacija nema iste aršine za sve, aludirajući da vlasničku strukturu u PSŽ.

Sve se zakuvalo nakon što je Mbape nedavno potpisao novi ugovor sa francuskim klubom iako je pregovarao sa Madriđanima.

Novi ugovor je prema pisanju francuskih medija vredan oko 600 miliona evra, a španska fudbalska La Liga je ponudu francuskog kluba nazvala skandaloznom.

"UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra", rekao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA je istakao da je umoran"od pritužbi da dozvoljava da klubovima upravlja država i da takve izjave više neće tolerisati".

"Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže šta UEFA treba da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba. Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima? Njihovi vlasnici su iz raznih zemalja. Dakle, potpuno je isto i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni", rekao je Čeferin.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci