Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Epizoda 04
arenasport2
Na programu od 22:15
Roma - Juventus
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 22:00
Best of
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
23.03.2020. - 12:22

Liverpul ima plan za Van Dajkovog partnera: Koštaće 120.000.000€!

Guliver/Getty images/Michael Regan, Michael Regan/Getty Images Europe
Fudbala možda nema, ali planovi se i dalje kuju za predstojeće leto.

Liverpul se sprema za ludo leto! Možda je čitav sport stao, ali "redsi" žele da jednom kada neminovno budu osvojili Premijer ligu ove godine, učine svoj tim još strašnijim.

Jirgen Klop je izgleda pronašao svoju sledeću metu u letnjem prelaznom roku i to - u Madridu!

Nije se Liverpul nakupovao igrača u poslednje vreme. Tim koji je bio sklapan nekoliko sezona dostigao je svoj vrhunac osvajanjem Lige šampiona i praktično osvojenom Premijer ligom posle 30 godina.

Ali sada je potrebno tim osvežiti i pojačati tamo gde je to moguće učiniti. A jedno mesto zasigurno može da bude još bolje popunjeno - štoper.

Naravno, tu se misli na "onog drugog" štopera koji će biti partner sjajnom Virdžilu van Dajku. Holanđanin je svojevremeno postao najskuplje plaćeni defanzivac na svetu i svaku utrošenu funtu je isplatio svojim neverovatnim partijama.

Imajući u vidu da je Van Dajk na tom mestu igrao u tandemu sa Džoom Gomezom, Joelom Matipom ili Dejanom Lovrenom, Klop izgleda želi da mu dodatno olakša stvari.

Kako prenose mediji u Španiji, igrač na kojeg se Liverpul namerio je Hose Marija Himenez!

Sjajni štoper Atletiko Madrida je poželjan na "Enfildu", ali sva je prilika da će Liverpul morati ozbiljno da se otvori. "Jorgandžije" su skinule krunu s glave Liverpulu u Ligi šampiona, taman pre nego što je ona prekinuta, a sada "redsi" hoće da se bar malo osvete.

Himenez bi skupo koštao, jer je njegova otkupna klauzula sa 65.000.000 evra bila podignuta na gotovo dvostruko više - 120.000.000 evra.

Atletiko bi gledao da izvuče što više iz te situacije, možda čak i celih 120 miliona, a kako Liverpul nije mnogo trošio u poslednjih 18 meseci, ni to ne bi bilo neizvodljivo.

Postoji opcija i da neki od igrača Liverpula ode u suprotnom pravcu ne bi li malo spustili cenu, ali kako god, izgleda da "budući vladar" Engleske ima velike planove.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci