Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:00
Houston - Washington
arenasport2
Na programu od 04:00
Istra - Rijeka
arenasport3
Na programu od 04:30
Rusija - Švedska
arenasport4
Na programu od 04:00
Mouscron - Anderlecht
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
01.12.2020. • 12:07

NI HAO, KK PARTIZAN: Otvoren crno-beli centar u Pekingu!

Printscreen/YouTube
Kruna višegodišnje "ljubavne priče" kineskih entuzijasta i crno-belih

Košarkaški centar Partizana otvoren je svečano u Pekingu! Mladi Kinezi će tako moći da treniraju po Partizanovom sistemu, a na ovaj način će se promovisati košarka i zbližavati dva naroda.

Ovo je kruna višegodišnje "ljubavne priče" dvoje kineskih entuzijasta i Partizana, koju ćemo vam ukratko ispričati.

Svetski putnici, istraživači i ljubitelji sporta, bračni par Piao i Čen Jisji putovali su svetom, a onda su pre nešto više od dve godine na proputovanju kroz Beograd došli da pogledaju utakmicu Partizana.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Odmah su uspostavljeni kontakti sa ljudima iz kluba, domaćom košarkom, a tokom Mundobasketa u Kini Piao i Čen su bili često oko naše reprezentacije. U februaru ove godine poslali su kompletan set opreme za mlađe kategorije.

Centar Partizan u Pekingu radi po licenci kluba, brendiran je kompletno. Svečanom otvaranju prisustvovali su konzul Srbije u Kini, Biljana Stanković-Ivanić, predsednik kineskog saveza SUng Guohua, predstavnik KK Partizan u Kini Piao Jisji i mnogi drugi.

Okupljenima su se obratili članovi uprave, neke od legendi i sadašnji igrači Partizana, a sve je imalo svečan i zabavan ton. Osim škole košarke, otvorena je i prodavnica KK Partizan.

Pogledajte:

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci