Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 04:00
Los Angeles Galaxy - Vancouver
arenasport3
Na programu od 02:45
Real Valladolid - Villarreal
arenasport4
Na programu od 04:00
Man. City - Bournemouth
arenasport5
Na programu od 04:00
Tim Richmond
Otvori pretragu
Jović
Košarka
27.06.2022. • 23:57

PREDSTAVLJEN NIKOLA JOVIĆ: Pet Rajli oduševjen

Jović
Arena Sport 1/ Printscreen
Bivši košarkaš Mege sjajno je dočekan na Floridi

Nikola Jović biće novi predstavnik Srbije u NBA ligi. Odabrao ga je Majami sa 27. pozicije na nedavnom draftu, a sada je i zvanično predstavljen kao igrač tima sa Floride.

Održana je zvanična konferencija za medije na kojoj su mu dres uručili trener Erik Spolstra i predsednik Pet Rajli.

"Sjajna noć za nas, sjajan pik. Posle dva dana svega, gledali smo snimke, stvarno smo uzbuđeni. Igraće u Letnjoj ligi, to je velika šansa za njega. Spolstra i ja smo pričali sa njim oko pola sata i ono što je najčešće od nas mogao da čuje jeste naporan rad. Svi mladi igrači znaju da moraju da rade", počeo je legendarni Rajli koji je osvajao NBA titule i kao igrač, trener i predsednik.

"Nikola mi je objašnjavao treninge kroz koje je prolazio, da su radili tri i po, četiri sata i to mi je sjajno. Nema toga toliko u ovoj ligi, ali razume šta znači reč rad. Čeka ga veliki rad na razvoju svega i on to zna, dug je to proces, igraće u Letnjoj ligi. Nećemo da ga opteretimo informacijama. Polako treba da uči. Letnja liga će pomoći i njemu i ostalim mladim igračima, onda će znati šta treba da rade u avgustu i septembru", dodao je Rajli.

Takođe nije krio zadovoljstvo veštinama koje srpski košarkaš poseduje.

"Sve njegove veeštine su sjajne. Kada pričate o kompletnom igraču, onda gledate šta su stvari koje možete da razvijete, neki znaju da driblaju, neki da šutiraju, neki znaju ovo ili ono, Nikola zna mnogo toga, posebno u napadu i zna da može da ih unapredi. Naučiće neke druge stvari i pomisliće 'Vau mogu i to da uradim'. Sa stvari odbrane će dosta da uči, ima tu mnogo tehnika, kako se igra odbrana jedan na jedan, u piku i slično. Njegov paket veština je sjajan, koliko daleko može da ide, zavisi od Nika. Jel mogu da te zovem Nik? Mogu. Super", završio je kroz smeh Rajli.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci