Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:30
Everton - Arsenal
arenasport2
Na programu od 03:30
Getafe - Athletic Bilbao
arenasport3
Na programu od 03:15
Igokea mtel - Nymburk
arenasport4
Na programu od 04:00
Monaco - Metz
arenasport5
Na programu od 04:00
The Legend of Jimmy
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 04:00
Club Brugge - Leipzig
arenasport7
Na programu od 04:00
Frankfurt - Antwerp
arenasport8
Na programu od 04:00
New York - Denver
arenapremium1
Na programu od 04:00
Salzburg - Sevilla
arenapremium2
Na programu od 03:30
Bayern - Barcelona
arenapremium3
Na programu od 03:00
Man. United - Young Boys
Otvori pretragu
Dušan Mandić i Vladimir Vujasinović
Vaterpolo
02.10.2021. • 16:00

DRIM TIM: Novi Beograd predstavio ekipu za narednu sezonu

Dušan Mandić i Vladimir Vujasinović
MN Press
kapiten najbolji igrač sveta, trener legenda svetskog vaterpola

Spektakularnim predstavljanjem svih takmičarskih selekcija, Vaterpolo klub Novi Beograd najavio je svoje učešće u predstojećoj sezoni koja će biti prepuna izazova. Sa potpuno renoviranim i silno pojačanim timom, Novobeograđani će se takmičiti u domaćem šampionatu i Kupu, regionalnoj ligi i Ligi šampiona, u kojoj će po drugi put uzastopno biti domaćini Fajnal-ejta.

Novobeogradski vaterpolo kolektiv je za samo pet godina postojanja prošao dug put, od takmičenja u Prvoj B ligi do učešća u Ligi šampiona, a ove sezone želi da načini i korak više i krene u žetvu trofeja.

Kao najbolja moguća uvertira svemu tome, na otvorenom bazenu “11. april” održana je izuzetno atraktivna promocija tima, dostojna vrhunskih vaterpolo zvezda koje je u svojim redovima okupio Novi Beograd, i koja je na najbolji način posvedočila o velikim ambicijama kluba.

''Izuzetna je privilegija imati mogućnost da se vratim u Beograd i da igram vaterpolo na vrhusnkom nivou'', poručio je kapiten Novog Beograda i proslavljeni srpski reprezentativac Dušan Mandić i dodao:

''Mislim da će jačanje Vaterpolo kluba Novi Beograd i te kako doprineti jačanju i naše reprezentacije i srpskog vaterpola u celini. Ovo je jedan novi talas, potpuno nova priča i pozivam ljubitelje vaterpola da budu uz nas, da prate naše utakmice i da nas bodre, a mi igrači ćemo našu priču praviti u bazenu i govoriti partijama koje budemo pružali.''

Osim Dušana Mandića, boje Novog Beograda u predstojećoj sezoni braniće još Viktor i Strahinja Rašović, Gojko i Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Angelos Vlahopulos, Đorđe Vučinić, Žoao Pedro Fernandeš, Nika Šušiašvili, Draško Gogov, Petar Tomić, Miroslav Perković, Vasilije Martinović, Matija Vlahović i Petar Mitrović.

Veliku pažnju Novi Beograd pokloniće i svojim mlađim kategorijama, za čiji razvoj je strateški opredeljen. Oformljeno je čak šest mlađih selekcija, kao i B tim Vukovi sa jasnom idejom da se u budućnosti igrači za prvi tim crpe upravo iz sopstvenog pogona.

Posvećenost mladima i radu sa mlađim kategorijama ima i širi društveni značaj kome Novi Beograd takođe teži. To je popularizacija bavljenja sportom i vaterpolom među decom, pre svega zbog njihovog pravilnog fizičkog i mentalnog zdravlja i razvoja.

''Sva ova deca koju smo u defileu videli ovde na bazenu su naše bogatstvo. Poželeću im mnogo sreće, i njima i njihovim roditeljima. Voleo bih pre svega da ovde provedu zabavnu godinu, punu uzbuđenja, da se druže i da im zaista bude lepo na ovom bazenu. Ako uz to dođe i neki uspeh, biće to prava stvar, a svi se nadam da će uspeha biti'', rekao je šef stručnog štaba Novog Beograda Vladimir Vujasinović, kome će u radu asistirati pomoćnici Aleksandar Bakić i Đorđe Filipović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci