• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Milanović novi trener Zvezde: I OVDE sam pisao istoriju!
Izvor: Mondo | Autor: Mladen Šolak | Postavljeno: 02.07.2019.
"Biće nezadovoljnih, ali nisam prvi put u Zvezdi. I kao igraču i kao treneru, dela govore o meni", rekao je novi šef...

MONDO/Mladen Šolak

Crvena zvezda dočekala je i zvanično predstavila velikana srpskog, jugoslovenskog i svetskog vaterpola - Igora Milanovića (53).

Na podnevnoj konferenciji za novinare u Sportskom društvu Crvena zvezda, on je i formalno preuzeo crveno-bele, u društvu direktora kluba Igora Milojevića, dosadašnjeg šefa struke, a budućeg koordinatora mladih selekcija Aleksandra Filipovića, kao i Nikole Rađena, svog dosadašnjeg i budućeg saradnika.

Zajedno sa Rađenom, koji je prošle godine igrao u Moskvi, Milanović je prošle godine u Pančevu bio deo novog projekta, Vaterpolo klub Wind sport, koji je danas takođe ozvaničio svoju blisku saradnju sa crveno-belima.

Od ovog leta, Rađen će biti ponovo igrač Zvezde, a Milanović trener.

"Pre svega sam sretan što sam svoju karijeru vezao za dom, za kuću, posle provedenih četiri-pet godina van mog Beograda. Prošle godine bio sam angažovan i počeo pionirski projekat zajedno sa Vladimirom Popovićem i Nikolom Rađenom, a vezano za Wind sport vaterpolo klub".

Milanović je naglasio da su pregovori trajali kratko.

"Sretan sam što sam došao kući, što su i ljudi iz uprave Zvezde prvenstveno pokazali ono što smo razgovarali... Najveća kopča i zajednički sadržalac bilo je to da su pokazali spremnost da osveže tim, da pokažu ozbiljnost u radu sa prvim timom, sa amcibijama da budemo prvi. Za mene je to i izazov novo iskušenje, a sa druge strane ovde sam u svom Beogradu i sretan sam što sam našao novi izazov".

Milanović je prema mnogim mišljenjima najbolji vaterpolista u istoriji. Proveo je veliku igračku karijeru u svom matičnom klubu Partizanu, zatim u Mladosti, Zvezdi, inostranstvu, davao je golove za olimpijsko zlato Jugoslavije u Los Anđelesu i Seulu, za svetske titule u Madridu i Pertu, kao iz za evropsku 1991. u Atini.

Nakon što je 2006. godine uvršten u vaterpolo Kuću slavnih, počeo je trenersku karijeru i tokom nje takođe osvojio niz trofeja, uključujući i dva najvrednija, jer je poslednji trener koji je doneo titule šampiona Evrope Partizanu (2011) i Pro Reku (2015).

Upitan kakve su reakcije navijača došle do njega, s obzirom da je jedna od najvećih legendi Partozana, Milanović je rekao da ne želi da se bavi statusom koji ima kao velikan "večitog rivala".

"U odnosu na moj status, ne želim da se bavim time. Nije mi prvi put da branim boje Crvene zvezde. Siguran sam da će biti nezadovoljnih navijača, ali istakao bih i da sam bio igrač kada je VK Crvena zvezda bila prvi put prvak, kada je prvi put u istoriji pobedila Partizan, sa velikim Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem... Viktor Jelenić i ja igrali smo u centarskom paru i bili smo verovatno najbolji par na svetu. Šteta što nismo igrali Ligu šampiona...".

"Tako da, sretan sam da sam kod kuće. Da profesionalno radim svoj posao. Ne želim da se hvatam ni za svoje ime, ni za glavu. Kao i igraču i kao treneru, dela stoje iza mene. A, dela su u sportu rezultati. Obećavam da ću da najprofesionalnije obavljam svoju dužnost i siguran sam da ću ga i dalje profesionalno raditi", dodao je Milanović.

Sledeću sezonu Zvezda će početi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ambicije su da se pojačamo sa kvalitetnim igračima, ne preskupim i možda ne reprezentativnom nivou, mada očekuemo i jedno dva iznenađenja na tom polju. Prvenstveno je da budemo šampioni, a potom da u Ligi šampiona dostojno predstavjamo Srbiju. Iluzorno je da pričamo o ambicijama u LŠ, ali želimo da napravimo čvrstu ekipu i da nijednoj ekipi ne bude jednostavno da igra u Beogradu, ni Ferencvarošu, ni Pro Reku", naglasio je Milanović.

Kako će izgledati saradnja Zvezde i WIND-a?

"Stručna edukacija igrača potekla bi iz Zvezde. Biće saradnje kroz igrače, struku i korišćenja infrastrukture... To su razlozi za saradnju, jer u ovom trenutku ne možemo da budemo konkurenti", naglasio je Milanović.

<< NAZAD